DTM, la Digi Sport in 2013 si 2014

Vesti bune pentru fanii DTM din Romania. Incepand cu acest an Campionatul German de Turisme va putea fi urmarit, in direct si in exclusivitate pentru Romania, la Digi Sport. Contractul a fost semnat
pentru perioada 2013 si 2014.

Audi Communications Motorsport

Week-endul DTM va incepe sambata, cu sesiunea de calificari si se va incheia duminica dupa amiaza, cu intrecerea propriu zisa. Noul sezon va debuta pe 5 mai, cu etapa clasica de pe HockenheimRing. Digi Sport devine astfel cel mai important promotor al motorsportului de pe piata romanesca. DTM-ul se alatura week-endurilor complete din campionatul mondial de Formula 1 si din motomondialul de viteza. Alaturi de aceste programe premium stau si emisiunile Ro Motorsport si Grila de Start – acestea sunt dedicate in principal activitatilor sportivilor romani.

 

Anul trecut titlul in Campionatul German de Turisme a fost castigat de canadianul Bruno Spengler alaturi de constructorul BMW. Bavarezii au luat titlul la debut cu noul model M3 DTM, dupa 20 de ani de absenta din competitie. Tot in 2012 regulamentul tehnic s-a schimbat – s-a revenit la modelele cu doua usi, la un sasiu standard pentru cei trei constructori – BMW, Mercedes-Benz si Audi. Deasemenea s-au folosit pneuri Hankook mai late, iar aripa spate a fost redesenata. In felul acesta important devenind pilotul si mai putin masina, spectacolul crescand simtitor.

 

Tot in acest scop, presedintele Hans Werner Aufrecht a dat o lovitura importanta concurentei, cand a anuntat ca DTM-ul si SuperGT-ul japonez isi vor unifica regulamentul tehnic in 2014. Practic, din anul viitor, oricare dintre masinile Super GT-ului, Lexus, Nissan sau Honda va putea fi inscrisa in DTM si invers. Mai mult, acelasi Hans Werner Aufrecht e decis sa creeze si o serie americana DTM, dar posibila fuziune cu Grand AM-ul a cazut in momentul in care s-a anuntat inglobarea ALMS in Grand AM din 2014.