Mattias Ekstrom in NASCAR

Craciunul a venit mai devreme pentru pilotul de uzina Audi cu un cadou special. Pilotul in varsta de 31 de ani va participa in campionatul NASCAR pe data de 20 iunie circuitul Infineon Raceway din Sonoma Valley (California) si ii va tine locul lui Brian Vickers pilot in sezonul regulat din NASCAR. Cu o lungime de 3.2 km circuitul din California reprezinta runda cu numarul 16 din cele 36 de etape care alcatuiesc campionatul american, masinile urmand sa parcurga 110 ture in regim de cursa ale acestui circuit.

In primul rand vreau sa multumesc celor de la Red Bull pentru ca au invitat un suedez cu zero experienta in NASCAR sa concureze in Statele Unite. Si celor de la Audi pentru posibilitatea si aprobarea care mi-au permis sa imi indeplinesc acest vis. Aceasta incredere a celor din familia Audi ma motiveaza si mai mult sa ma intorc in Europa cu un rezultat bun si sa apas din nou pedala de acceleratie in cursa de casa a celor de la Audi de la Norisring din Nuremberg. Totusi testele sunt un lucru diferit fta de cursa propriu-zisa, dar au reprezentat o buna oportunitate pentru mine sa ma obisnuiesc cu masina de NASCAR. Sa participi alaturi de alti 42 de concurenti va fi un lucru nou pentru mine. Voi incerca si ma voi concentra pe puterile mele si voi incerca sa raman calm pe parcursul celor 350 de km.” a declarat Mattias Ekstrom.

Seful de la Audi Sport Dr. Wolfgang Ullrich a declarat: “In testele pe care le-a facut deja Mattias a aratat ca poate face fata la o echipa noua cu o masina noua pe un circuit nou. Acum toata lumea de la Audi ii tine pumnii si speram sa reuseasca sa faca un pic de senzatie in cursa printr-un rezultat bun.”  

Pana in ziua cursei mai sunt programate sesiunea de antrenament si cea de calificare sunt programate vineri 18 iunie, iar sambata vor mai avea loc inca doua sesiuni de antrenament. Trebuie mentionat ca aceasta etapa va avea loc pe un circuit stradal si nu pe ovalele cu care ne-a obisnuit NASCAR-ul, fiind prima din cele doua etape desfasurate pe circuit stradal.  

foto : dtm.com