Mike Rockenfeller reuseste victoria la Brands Hatch

Surprizele si suspansul au continuat si in cea de-a doua cursa a sezonului 2013 din DTM. Martin Tomczyk avea sa obtina un nou pole position pentru BMW, insa nu s-a bucurat prea mult de aceasta reusita deoarece masina i-a fost gasita sub limitele admise ale greutatii si a fost retrogradat in coada grilei de start.  

Audi Communications Motorsport

Mike Rockenfeller, locul secund in calificari, avea sa mosteneasca astfel pole position-ul si sa il fructifice duminica in cursa. Rockenfeller reusea astfel sa aduca victoria in tabara Audi, iar el urca pe cea mai inalta treapta a podiumului dupa doi ani de zile. Cu o strategie cu doar doua opriri la boxe in care a optat pentru pneurile standard, Rockenfeller a cedat prima pozitie doar cu ocazia pit-stop-urilor conducand autoritar cursa si terminand la un ecart de 7.6s fata de urmatorul clasat.

Audi Communications Motorsport

Augusto Farfus plecat din pozitia secunda de pe grila de start a fost tradat de materialul de concurs, cutia de viteze blocandu-se in treapta a treia. Brazilianul, castigator cu doua saptamani inainte la Hockenheim, s-a vazut nevoit sa abandoneze si sa piarda 18 puncte importante pentru economia campionatului. 

www.hoch-zwei.net

Locul secund i-a revenit astfel lui Bruno Spengler, campionul en-titre, care a optat pentru 3 opriri la boxe alegand variantele optional – standard – standard. Degradarea rapida a noilor anvelope optionale, disponibile din acest an, a facut pilotii sa renunte la folosirea lor atat de deasa, majoritatea optand pentru ele in prima parte a cursei.

www.hoch-zwei.net

Un alt ghinionist al etapei a fost Gary Paffett, englezul trecand linia de sosire in pozitia a treia, insa acesta a fost penalizat cu 5 secunde din cauza nereducerii vitezei pe un sector cu steag galben. Paffett a coborat in acest fel pe locul 6, iar pe locul 3 a urcat coechipierul sau Robert Wickens, reusind primul podium al carierei.

 

Marco Wittmann reuseste un excelent loc 4 dupa ce in cursa precedenta de la Hockenheim a fost singurul debutant care a terminat in puncte.     

 

Rezultate complete Brands Hatch