S-a încheiat primul test cu modelul BMW M4 DTM pentru sezonul 2019

Noua eră turbo din DTM a început. După prezentarea de succes, noul BMW M4 DTM pentru sezonul 2019 şi-a făcut debutul pe circuit. La Estoril (Portugalia), BMW M Motorsport a încheiat primul test din intersezon cu noua generaţie BMW M4 DTM, modificată pentru a îndeplini regulamentul Class 1. Doi piloţi BMW din DTM, Bruno Spengler (Canada) şi Marco Wittmann (Germania), au trecut pe rând la volanul maşinii de-a lungul celor trei zile de teste.

Piesa centrală a BMW M4 DTM, modificat pentru a respecta regulamentul Class 1, este motorul turbo de 2,0 litri, nou dezvoltat şi extrem de eficient. Şi sistemul de răcire a fost modificat pentru noul propulsor. Regulamentul oferă şi posibilitatea unor schimbări în anumite zone ale aerodinamicii. BMW M Motorsport a utilizat testul din Portugalia pentru a evalua aceste inovaţii pe circuit pentru prima dată, acumulând astfel informaţii importante pentru pregătiri suplimentare înaintea sezonului viitor.

Primele zile de teste ale noului BMW M4 DTM cu motor turbo au fost foarte distractive“, a declarat Spengler. “De asemenea, este foarte interesant pentru noi, ca piloţi, să fim implicaţi în dezvoltarea unei noi maşini de curse pentru DTM. Timp de 14 ani am pilotat maşini DTM cu motoare V8, iar aceasta a fost prima dată când am ieşit pe circuit cu un motor turbo cu patru cilindri. Este ceva complet nou pentru mine şi este foarte distractiv. Maşina este fantastică şi abia aştept următoarele teste.

Maşina se simte foarte bine când o pilotezi şi este foarte distractivă“, a confirmat Wittmann. “Poţi să simţi performanţele şi cuplul noului motor, iar aerodinamica modificată înseamnă că maşina se comportă diferit. Sunt copleşit, în sens pozitiv, după primul test şi cred că fanii au toate motivele să fie nerăbdători. Din afară, poţi spune clar că maşinile sunt mult mai rapide decât anul trecut. Acest lucru va creşte nivelul de spectacol. Şi pot să-i reasigur pe fani: acustica rămâne deosebită ca întotdeauna. Personal, prefer noile motoare. Sună puţin diferit, dar nici nu sunt silenţioase, nici rele. Îmi plac şi cred că şi fanilor le vor plăcea. Schimbările la maşinile din 2019 sunt clar unele pozitive şi mi-a plăcut să fiu în maşină pentru testele iniţiale şi pregătirea maşinii pentru sezon alături de ingineri şi mecanici.

Următoarele teste cu noul BMW M4 DTM sunt programate pentru 10 şi 11 decembrie, la Jerez (Spania).