Un an excelent pentru Audi si Dr. Wolfgang Ullrich

20 de ani au trecut de cand Dr. Wolfgang Ullrich prelua sefia departamentului de motorsport al celor de la Audi. Nascut in 1950, austriacul a condus spre victorie pe cei de la Audi de 12 ori in celebra cursa de 24h de la Le Mans in 2000, 2001, 2002, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2010, 2011, 2012 si 2013. De asemenea in 2003 a reusit victoria la Le Mans 24H cu cei de la Bentley parte integranta a grupului Volkswagen. In DTM Audi a reusit sa castige titlul constructorilor de trei ori in 2004, 2007 si 2011, iar pilotii care si-au adjudecat titlul de campion la volanul unui model Audi sub sefia lui Ullrich au fost: Laurent Aiello in 2002, Mattias Ekstrom in 2004 si 2007, Timo Scheider in 2008 si 2009, Martin Tomczyk in 2011 si cel mai proaspat campion Mike Rockenfeller in 2013.

WEC - 6h of Fuji 2013

Anul 2013 a insemnat o revenire spectaculoasa a celor de la Audi in DTM, dupa ce in 2012 noul model introdus, A5 DTM, s-a dovedit cel mai slab performant din cele trei modele prezente alaturi de Mercedes-Benz si BMW. Alaturi de titlul pilotilor, cei de la Audi au reusit sa aduca acasa la Ingolstadt si titlul la echipe din aceasi competitie dedicata turismelor.

 

Si nu va ganditi ca totul s-a oprit aici. Titlul constructorilor in WEC (World Endurance Championship), precum si cel rezervat pilotilor au ajuns tot in curtea celor de la Audi. Toate aceste competitii care se desfasoara la cel mai inalt nivel au necesitat o coordonare impecabila si Dr. Wolfgang Ullrich se pare ca este arma secreta a celor de la Audi pentru aceste rezultate.       

 

Weekendul care tocmai s-a incheiat se pare ca a fost unul perfect pentru Audi. Dupa ce Mike Rockenfeller a devenit campion DTM, ati reusit sa luati si titlul la echipe, iar in WEC sa obtineti titlul la constructori si la piloti. Cum a fost ziua de duminica pentru dumneavoastra?

 

Dr. Wolfgang Ullrich: A fost un an perfect pentru Audi. Pana acum nu am mai reusit sa luam atatea titluri intr-un sezon. Pentru mine este un moment special faptul ca am reusit acest lucru alaturi de echipa la 20 de ani de cand sunt in fruntea departamentului Audi Motorsport.

 

In urma cu doar un an situatia nu era atat de buna. De ce sunt echipele dumneavoastra atat de puternice in acest an?

 

Dr.WU: Am invatat multe de anul trecut si am analizat intens lucrurile care nu au functionat perfect anul trecut. Am facut imbunatatiri in zonele in care a fost posibil acest lucru si rezultatele au dat roade. 

 

In WEC competitia va deveni si mai acerba in 2014 cand Porsche isi va face aparitia. Va continua Audi sa se lupte pentru victorie in WEC si Le Mans 24H?

 

Dr.WU: Este scopul nostru sa pregatim din nou o masina care sa ne aduca victorii. ATat pilotii nostri cat si echipa au acumulat o vasta experienta. Nu vom lasa nicio piatra nemiscata astfel incat sa continuam sa avem succes in competitiile de anduranta in viitor.

 

Finala DTM de la Hockenheim a oferit o batalie emotionanta toti cei trei constructori batandu-se pentru o victorie, o avanpremiera pentru 2014?

 

Dr. WU: Absolut. Inca odata am vazut ca nimic nu este imposibil in DTM. Audi BMW si Mercedes-Benz au oferit spectatorilor un show excelent. Toti cei trei constructori vor munci din greu pe parcursul iernii si sunt convins ca la inceputul lui mai, anul viitor la Hockenheim, va fi vorba din nou de sutimi si miimi de secunda. Pur si simplu asta este DTM. Nu ne vom culca pe laurii succesului de la Audi Sport. Dupa ce am pierdut cu putin titlul la constructori vom avem cel putin o piesa a unei afaceri neterminate…