Yvan Muller alaturi de Loeb la Citroën Racing in WTCC

Triplul campion in WTCC, Yvan Muller se alatura echipei Citroën Racing in programul Campionatului Mondial de Turisme, unde echipa franceza va debuta in 2014. Muller va face echipa cu Sebastien Loeb cei doi formand astfel Dream Team-ul frantuzesc pentru urmatorii doi ani unde vor pilota modelul Citroën C-Elysée WTCC, primul automobil de circuit dezvoltat de Citroën Racing.

Loeb & Muller

De-a lungul timpului indiferent ca a fost vorba despre Rally-Raid sau WRC, Citroën Racing a cautat mereu cei mai buni piloti. Noua noastra provocare este insotita de obiective ambitioase si venirea unui pilot atat de experimentat precum Muller, ne va ajuta sa progresam rapid. Atat Loeb cat si Muller provin din aceasi regiune, se cunosc de mult timp si se stimeaza unul pe celalat, iar noua ne va fi usor sa creem o coeziune naturala a echipei.” declara Yves Matton, directorul Citroën Racing omul care s-a zabtut pentru acest program in WTCC.       

 

Foarte aproape de cel de-al patrulea titlu al carierei din WTCC pe care il poate obtine chiar in etapa de la Sonoma (SUA) inainte cu trei etape de sfarsitul sezonului, Yvan Muller  s-a aratat extrem de incantat de aceasta noua provocare: “Voi fi foarte onorat sa port culorile Citroën Racing incepand cu 2014. Atat ca pasionat de raliuri, am urmarit mereu sezoanele victorioase ale lui Seb si Citroën in WRC. Este fantastic ca o marca cu un palmares atat de bogat se implica intr-o categorie unde are multe de invatat. Pentru mine nu este prima oara cand ma alatur unei echipe care nu are experienta in disciplina in care va concura. Este placut sa ofer mai mult decat simplul fapt de a pilota pentru echipa si sa imi ofer cunostintele pentru a contribui activ la construirea succesului echipei.

 

Yvan Muller a semnat un contract cu cei de la Citroën Racing pentru o perioada de doi ani. Dupa ce deja a pilotat pentru prima oara modelul Citroën C-Elysée WTCC pe circuitul Val de Vienne, Yvan va lua parte la programul de teste premergator sezonului 2014.