Romania este pe lista participantilor in sezonul 2014 al Junior WRC

Intr-un comunicat de presa transmis de Citroen Racing aseara a fost facuta publica lista echipajelor care s-au inscris pentru sezonul 2014 al Junior WRC. Asa cum s-a mai spus, Romania va fi reprezentata pentru doua sezoane de echipajul NRA format din Simone Tempestini si Dorin Pulpea, cei doi facandu-si public calendarul odata cu lansarea de la mijlocul lunii februarie. 

 

Junior WRC a suferit cateva modificari notabile pentru sezonul 2014, cea mai importanta fiind schimbarea masinilor in configuratie R2 cu cele in configuratie R3 si schimbarea preparatorului oficial M-Sport cu mai multe echipe tehnice agreate de Citroen Racing. J-WRC este deschis pilotilor care nu au implinit varsta de 28 de ani si gratie masinilor pe care iau startul, Citroen DS3 R3, acestia se vor putea lupta si pentru titlul de la WRC 3 (campionat rezervat exclusiv masinilor in configuratie R3) cat si pentru Citroen Top Driver. Calendarul din acest an cuprinde sase etape, la care echipajele vor parcurge toate probele speciale. Nu se vor mai acorda puncte bonus pentru victoriile de proba speciala si toate cele sase rezultate vor fi luate in calcul pentru altcatuirea ierarhiei finale. Premiul pentru campion consta intr-un program de sase etape in WRC2 -2015 la bordul unui Citroen Ds3 – R5.

CRS_2257

Echipajele inscrise pana pe 6 martie sunt urmatoarele:

List of entrant FIA Junior WRC / WRC 3 – 06 march 2014:

N° 52  SIMONE TEMPESTINI – PULPEA DORIN/ Romania

N° 53  ARON DOMZALA – PRZEMEK ZAWADA/ Poland

N° 54  CHRISTIAN RIEDEMANN – LARA  VANNESTE / Germany

N° 55  QUENTIN GIORDANO – GUILLAUME DUVAL / France

N° 56  MARTIN KOCI – LUKAS KOSTKA / Slovakia

N° 57  STEPHANE LEFEBVRE – THOMAS DUBOIS / France

N° 58  MOLLY TAYLOR – CORAL TAYLOR / Australia

N° 59  PANIKOS POLYKARPOU –GERALD WINTER / Cyprus

N° 60  SYLVAIN MICHEL – GWENOLA MARIE / France

N° 61  FREDERICO DELLA CASA – DOMENICO POZZI / Switzerland

N° 62  ALASTAIR FISHER – GORDON NOBLE / Northern Ireland

N° 63  LUKAS KORNEL – MARK MESTERHAZI / Hungary

 

Polonezul Aron Domzala este un produs al FIA WRC Academy, el luand startul anul trecut in etapa de WRC din Spania. Christian Riedemann se afla la al doilea sezon in Campionatul Mondial, anul trecut el reusind sa termine pe locul al patrulea intrecerea rezervata masinilor cu 2 roti motrice (WRC3), castigand o singura etapa, cea din Italia. QUENTIN GIORDANO are o experienta bogata alaturi de modelul Ds3 R3, el luand startul la etapele de WRC din Franta in ultimii trei ani si are doua clasari pe podium in Campionatul de Raliuri al Frantei pe asfalt in Trofeul Citroen 2013. Martin Koci se afla si el la al doilea sezon in JWRC, terminand sezonul anterior pe locul al 6-lea, fara sa reuseasca macar o clasare pe podium. Koci concureaza acasa in Slovacia pe o Skoda Fabia S2000, cel mai bun rezultat de anul trecut fiind locul al treilea la Raliul Kosice I. STEPHANE LEFEBVRE este la al doilea sezon alaturi de Peugeot Rally Academy, este vice-campion al Cupei 208 in Franta si Campion la Juniori in cadrul aceleiasi categorii. El a impresionat prin viteza sa la fiecare eveniment la care a luat startul, adaptandu-se foarte bine atat la etapele pe asfalt cat si la cele pe macadam sau zapada. Molly Taylor a luat startul si la etapa ERC de la Sibiu, este dubla campioana in competitia rezervata femeilor din Anglia si castigatorea trofeului ERC Ladies. PANIKOS POLYKARPOU a concurat in ultimii ani pe diferite modele de Mitsubishi Lancer Evo in Campionatul Ciprului si MERC, bifand cateva prezente si la bordul unui Citroen Ds3 R3. SYLVAIN MICHEL este dublu castigator al Citroen Racing Trophy in Elvetia, pe 2012 cu un Citroen C2R2 si in 2013 cu un Citroen DS3 R3.FREDERICO DELLA CASA este un alt pilot experimentat la bordul modelului Ds3 R3, el participand la sezonul 2013 al WRC3, chiar daca a reusit sa termine o singura etapa, cea de acasa, din Italia. ALASTAIR FISHER a incheiat pe locul 12 sezonul 2013 al WRC 3, ocupant al locului 3 in ierarhia FIA WRC Academy (Actualul JWRC) in 2011 si castigator al unei etape al aceleiasi FIA WRC Academy in 2012, in Portugalia. LUKAS KORNEL este si el un pilot rapid, reusind sa castige o etapa in ERC 2013 la categoria 2 Roti Motrice.

Calendarul JWRC 2014 

 

3-6 April: Rally de Portugal
26-29 June: Rally Poland
31 July – 3 August: Rally Finland
21-24 August: Rallye Deutschland
2-5 October: Rallye de France-Alsace
13-16 November: Wales Rally GB