Simone Tempestini ia startul in Raliul Finlandei, a treia etapa Junior WRC

  • Raliul Finlandei se desfășoară în perioada 31 iulie – 3 august
  • Echipajul NRA este pregătit pentru cel mai spectaculos raliu al anului
  • 26 de probe speciale cu o lungime totală de 360,82 km

 Simone Tempestini

În acest weekend Simone Tempestini și Dorin Pulpea vor lua startul în Raliul Finlandei, etapa a opta din Campionatul Mondial de Raliuri (WRC) și a treia inclusăși in Junior WRC, competiția dedicată piloților născuți după 1 ianuarie 1986.

 

 

În prima jumătate a calendarului din Junior WRC au fost programate exclusiv etape pe macadam, iar în acest weekend se va desfășura „Marele Premiu” al Finlandei. Considerat cel mai spectaculos raliu din calendar, Raliul Finlandei va fi cu siguranță testul suprem pentru cele 10 echipaje înscrise în Junior WRC cu modele Citroen DS3 R3.

 

Simone Tempestini și Dorin Pulpea au început campania de pregătire pentru cea mai spectaculoasă etapă a sezonului cu participarea în Raliul Estoniei, etapă din Campionatul European de Raliuri. „Etapa din Finlanda este una cu totul specială. Săritorile, viteza pe probe, nebunia publicului. Totul este incredibil. Abia aștept să luăm startul în această etapă”, a spus Simone Tempestini.

 

Stim ca Raliul Finlandei este unul foarte solicitant”, a spus Marek Nawarecki, directorul departamentului clienți al Citroën Racing. “Cu siguranță echipajele care au mai concurat aici vor avea un ușor avantaj, dar asta nu face decât ca lupta în Junior WRC să fie și mai disputată. Sunt sigur că vom vedea o luptă interesantă pe fiecare probă specială.

 

Până acum Simone Tempestini a adunat 8 puncte și se află pe locul 7în clasamentul piloților, iar România este pe locul șase în clasamentul pe națiuni. „Este un raliu lung, foarte dificil, în care dictarea și încrederea în mașină sunt cruciale. Vreau să termin acest raliu și să am un ritm bun până la final. Sper ca mașina să țină până la final și că toate problemele apărute în Estonia au fost rezolvate”, a mai spus Simone Tempestini.

 

Raliul Finlandei începe joi, 31 iulie, cu primele patru probe speciale și se termină dumincă, 3 august, după un total de 26 probe cu o lungime de 360,82 km.

 

CLASAMENT GENERAL JUNIOR WRC 2014

1 Stéphane Lefebvre 50 puncte;
2 Christian Riedemann 28 p;
3 Martin Koci 27 p; 4. Alastair Fisher 18 p; 5. Quentin Giordano 16 p; 6 Federico Della Casa 14 p; 7 Simone Tempestini 8 p; 8 Molly Taylor 8 p; 9 Kornel Lukacs 8 p; 10 Jan Cerny 6 p; 11 Aron Domzala 6 p; Panikos Polykarpou 2 p;

 

TROFEUL PE NATIUNI: 1 Franta 66 puncte; 2 Germania 28 p; 3 Slovacia 27 p; 4 Marea Britanie 18 p; 5Elvetia 14 p; 6 Romania 8 p; 7 Ungaria 8 p; 8 Australia 4 p; 9 Cehia 6 p; 10 Polonia 6 puncte, 11 Cipru 2 p;