Chris Patterson este increzator intr-o evolutie buna in Raliul Bulgariei

Dupa ce a reusit sa se impuna in fata altor 2 candidati, Chris Patterson a fost numit luni copilotul lui Petter Solberg.

Patterson, in varsta de 41 de ani, va pilota saptamana viitoare alaturi de Solberg, in a 7-a runda din WRC ce se va disputa in Bulgaria incepand cu 8 iulie.

Chris Patterson dupa selectia de luni, s-a aratat foarte bucuros de participarea alaturi de Solberg in WRC, afirmand ca s-a simtit ca intr-un concurs de talente, dar va incerca sa se ridice la nivelul fostului copilot al norvegianului, Phil Mills.

“Am fost foarte incantat si bucuros sa ma alatur echipei, este o oportunitate imensa si sunt nerabdator sa particip in Bulgaria” a afirmat noul copilot a lui Solberg.

“La un moment, m-am simtit ca intr-un concurs de talente. Privind in spate, fiecare proba a evenimentului a fost calma si a oferit multa distractie. Fiecare copilot a mers cu Solberg cu o masina de strada, luand notite pe un traseu pe care nici Petter nu a pilotat. Ne-am mutat in Citroen-ul C4 WRC, ne-am pozitionat la linia de start si a condus cu piciorul la podea.”

Patterson a mai afirmat ca va incerca sa se adapteze sistemului de notare a lui Solberg, urmand cu exactitate instructiunile norvegianului pentru a avea o evolutie cat mai buna in WRC.

“Fiecare pilot are un sistem de notare diferit. Am fost foarte norocos pentru ca in ultimii 12 ani am avut ocazia sa fiu alaturi de multi piloti cu un sistem de notare bun. Sistemul lui Petter nu este mai bun sau mai rau decat al celorlalti. Cel mai important lucru de retinut este ca acest sistem inseamna mult pentru Petter, deci raspunderea este a mea sa notez exact ceea ce doreste, dupa care sa-i dictez exact ce are nevoie sa auda”.

Noul copilot a lui Solberg a avut cuvinte de lauda si pentru Phil Mills, cei doi fiind prieteni inca de pe vremea cand acesta concura in campionatul britanic.

“Mereu l-am privit pe Phil ca o sursa de inspiratie, daca voi putea sa preiau din aceasta calitate precum si din calmul sau voi fi foarte multumit”.

Solberg si Patterson vor avea parte de 2 zile de teste inainte de disputarea Raliul Bulgariei, etapa ce se va desfasura intre 8 si 11 iulie.

Foto: flickr.com