Citroen a prezentat DS3 R5 – Incepe razboiul in cadrul PSA!

 Citroen Ds3 R5_

Citroen si Peugeot vor relua duelurile in motorsport odata cu lansarea DS3 R5 si 208 T16 (R5) in 2014. Ambele membre ale Grupului PSA s-au mai duelat in trecut pentru podiumuri in WRC pana in momentul in care atat Citroen cat si Peugeot au fost retrase ca si echipe de uzina la finalul sezonului 2005.

 

Desi Citroen a revenit cu C4 WRC dupa doar un an de pauza, Peugeot s-a concentrat pe dezvoltarea lui 207 S2000 care a dominat aceasta categorie de-a lungul a 3 sezoane, insemnand totodata ca rivalitatea in cadrul Grupului PSA a lipsit cu desavarsire. Incepand cu sezonul 2014, cele doua companii franceze vor relua traditionalul duel, atunci cand ambele isi vor dori sa acapareze piata de modele R5.

 

Vom fi concurenti in raliuri, la fel cum suntem si cu modelele de strada” a declarat seful Citroen Racing, Yves Matton pentru Maxrally. “Clientii isi vor alege ce model doresc si cu siguranta ca vor exista argumente in favoarea si impotriva fiecarui model. Nu voi avea un program oficial cu DS3 R5, acest model fiind rezervat pentru clientii nostri.” a mai spus Matton.

 Citroen Ds3 R5

Citroen a prezentat modelul DS3 R5 ieri seara, inainte de Raliul Portugaliei, prima aparitie a noului model urmand sa aiba loc cu ocazia Raliului Frantei din WRC, atunci cand DS3 R5 va evolua cu nr. 0 de concurs. Omologarea este planificata pentru 1 ianuarie 2014. Seful proiectului, Xavier Mastelan-Pinon a mai dezvaluit faptul ca DS3 R5 va fi in proportie de 80% identic cu Peugeot 208 T16, insa DS3 va avea o lungime si un ecartament mai scurt.

 

Momentan, doar cei de la M-Sport au mai dezvoltat Ford Fiesta R5 iar cei din Grupul VW nu au precizat daca vor produce un model pentru aceasta clasa. Nemtii ar putea intra in lupta prin intermediul Skoda, insa cel mai probabil acest lucru se va intampla abia in 2015, viitoarea generatie de Skoda Fabia urmand sa fie lansata in 2014.

 Peugeot 208 R5