Dani Sordo se desparte de Citroen

Este oficial : Dani Sordo a primit acordul final din partea celor de la Citroen pentru a-si cauta un contract cu alta echipa pentru sezonul 2011 .

Desi se afla  sub contract pentru inca un an cu cei de la Citroen, Dani Sordo ar putea parasi echipa franceza mult mai devreme, chiar la sfarsitul acestui an . Citroen Racing a luat decizia de a-l promova pe Sebastien Ogier in cadrul echipei “mari” , in timp ce spaniolul a fost “retrogradat”  la echipa Citroen Junior . Aceasta a fost  hotararea managerilor iar Olivier Quesnel, directorul sportiv al Citroen Racing, a luat decizia finala de a-i gasi alt coechipier lui Sebastien Loeb .

L-am sunat pe Dani ieri ( joia trecuta n.red) pentru a-i spune ca este liber sa-si caute alta echipa” , a explicat sambata Quesnel intr-un interviu acordat celor de la L`Equipe . ” Marca ( Citroen n.red) nu mi-a acordat un buget suficient pentru a putea alinia 3 masini la start in cadrul Citroen WRT . Desi o parte din buget este deja disponibila , nu i-am putut garanta lui Dani un program complet . I-am spus acestuia ca poate sa-si caute un contract cu alta echipa in cazul in care nu-si va gasi restul de buget necesar . Din punct de vedere sportiv ne-am dori ca Dani sa ramana alaturi de noi dar in acelasi timp am inteles si atitudinea Marcii . “

Nicio victorie in 55 de raliuri .

Campion mondial  J-WRC  in anul 2005 la bordul unui Citroen C2 R2, Sordo s-a alaturat echipei de uzina in 2007, odata cu revenirea celor de la Citroen in Campionatul Mondial de Raliuri .  De-a lungul a patru ani, el a luat startul in 55 de raliuri si s-a clasat de 25 de ori pe podium, fara a obtine vreo victorie . Asta pare sa fie problema cea mai mare : lipsa rezultatelor foarte importante si evolutia exploziva a lui Sebastien Ogier , care-i va lua locul .