Peter van Merksteijn jr. va pilota un Citroen Ds3 WRC in 2011


Peter van Merksteijn jr. va lua startul la 10 raliuri din cadrul sezonului 2011 al WRC cu un automobil de uzina al celor de la Citroen Racing. Masina sa va fi identica cu Citroen DS3 WRC care va fi pilotat de Sebastien Loeb . Este o premiera pentru Olanda, ca un pilot sa beneficieze de o masina de uzina si intregul suport al celor de la Citroen Racing.

Peter van Merksteijn jr. a mostenit pasiunea pentru raliuri de la tatal sau . Dupa debutul in cadrul campionatului national din 2007, an in care a terminat in postura de campion national al Grupei N , olandezul a facut urmatorul pas, acela de a participa la bordul unor automobile world rally cars. Din cele 10 starturi avute in WRC, cel mai bun rezultat este un loc 17 obtinut in 2008 la Raliul Germaniei  si in 2010 la Raliul Suediei .


Peter van Merksteijn va fi prezent la 10 raliuri din WRC  iar masina sa va fi preparata de Citroen Racing, aceasi echipa responsabila in 2010 de pregatirea masinilor lui Kimi Raikkonen, Sebastien Ogier si Dani Sordo .

In afara de “junior” si Peter van Merksteijn senior are in plan sa ia startul la cateva etape din sezonul 2011 al WRC , bineinteles tot la volanul unui Citroen DS3 WRC . Juniorul va fi prezent chiar de la prima etapa din Suedia intre 10 si 13 februarie .