Trei intrebari pentru… Sébastien Loeb

Sa revenim la cea de-a opta victorie consecutiva in Germania. Ai de gand sa ne spui care este secretul invincibilitatii tale?

Nu exista o potiune magica! Secretul meu este munca. Echipa nu s-a odihnit niciodata dupa succesele obtinute. Chiar daca cunoastem aceasta etapa foarte bine ne-am pregatit pana la ultimul surub. De exemplu, am facut teste in apropierea campului militar pentru a vedea rezistenta pneurilor pe speciala Panzerplatte. Stiam deci ce ritm sa adopt pentru a obtine cel mai bun rezultat cu pneurile Pirelli fara sa le uzez. Desigur, este adevarat ca si eu ma simt foarte bine pe acest tip de suprafata. Pot sa merg la maximum inca de pe prima proba speciala. Dar, sa fiu sincer, nu ascund vreun mare secret.”

Raliul Japoniei este ceva complet diferit. Ce parere ai despre acest raliu?

Nu pot spune ca specialele de aici imi plac foarte mult. In schimb, imi place atmosfera, senzatia ca sunt intr-o alta lume pentru cateva zile. Spectatorii sunt suporteri infocati si ii poti recunoaste chiar de la un an la altul. Datorita Campionatului Mondial de Raliuri putem trai experienta altor culturi si este un lucru bun ca ajungem si in Japonia.”

Ai fost intrebat deseori unde ti-ar placea sa castigi titlul. Care este raspunsul tau?

Nu ma gandesc sa aleg un loc unde sa castig titlul mondial. Tot ce imi doresc este sa-l castig cat mai repede si fac totul ca sa obtin asta… Daca sunt lider, iar Sébastien Ogier este pe locul sase, cu siguranta nu voi incetini, doar pentru a amana data. Nu are niciun sens sa fac asta. Muncim ca nebunii sa obtinem cel mai bun rezultat. In orice caz, castigarea titlului in Japonia nu depinde doar de mine ci si de rezultatele celorlalti candidati. Sa lasam sportul sa arunce zarurile!”

Laura Antonov – Citroen Romania