Dani Sordo aproape de un acord final cu MINI

Dupa cum v-am prezentat, saptamana trecuta Kris Meeke si Dani Sordo au efectuat mai multe teste cu modelul MINI Wrc pe asfalt pe o sectiune inchisa de drum din Sardinia . Se pare ca spaniolul a ajuns la o formula viabila pentru sezonul 2011 cu cei de la MINI,  doar o ultima oferta imbatabila din partea celor de la Ford mai putand sa schimbe ceva . Acest lucru se datoreaza si bugetelor semnificativ mai mari solicitate de Citroen ( 3 milioane euro ) si Ford ( 1 milion euro) , cei de la Mini fiind dispusi chiar sa-l remunereze pe Sordo cu 300 000 euro pentru sezonul 2011 .

Singurul inconvenient pentru Sordo in semnarea unui contract cu cei de la MINI este echipa responsabila de programul in WRC al celor din urma, respectiv Prodrive UK . Sunt binecunoscute diferentele intre masinile lui Collin McRae si Carlos Sainz de pe vremea cand Prodrive participa in WRC ca echipa de uzina a celor de la Subaru . Aceste diferente in favoarea lui McRae au fost facute de catre directorul Prodrive, David Richards, dar cei de la Bmw l-au asigurat pe Sordo ca acest lucru va fi imposibil in actualul program .

Un argument in favoarea lui Sordo este faptul ca el deja a participat in 2010 alaturi de cei de la Citroen in dezvoltarea viitorului Citroen Ds3 WRC, el putand astfel sa ajute la imbunatatirea performantelor celor de la MINI si Prodrive.

Voi aştepta puţin pentru Ford, dar nu prea mult. Nu este corect faţă de Mini. Nimic nu este decis în acest moment, dar Mini este o idee bună, cu o companie mare precum BMW în spate. Mi-ar plăcea să dezvolt maşina, ăsta este un lucru bun, dar trebuie să pilotez mult anul viitor, iar programul lor nu este complet, a declarat el, referindu-se la faptul că Mini va participa la numai 6 dintre cele 13 etape ale sezonului următor.

One thought on “Dani Sordo aproape de un acord final cu MINI”

  1. vai de capul meu cum arata Mini -ul asta WRC…….ma dor ochii….si nu ma refer la felul in care e colantat ci la spatele masinii……..e club man?:)

Comments are closed.