Echipa Just Classics începe pregătirile pentru unul dintre cele mai dificile raliuri istorice

Pasiunea pentru mașini de epocă aduce împreună în fiecare an oameni din toată lumea, pentru a face parte din pretigiosul Rally Monte-Carlo Historique. Continuând tradiția, echipa Just Classics începe pregătirile pentru cea de-a șasea participare consecutivă la evenimentul de la începutul anului viitor, ducând mai departe drapelul românesc pe scena automobilismului internațional.

 

Raliul Monte Carlo este cel mai vechi raliu din lume și este considerat unul dintre cele mai dificile și mai frumoase competiții automobilistice, atrăgând mii de spectatori pe marginea probelor. Ajuns la cea de-a 20-a ediție în forma sa istorică, evenimentul aduce un omagiu structurii originale, păstrând startul din diferite orașe ale Europei: Stockholm, Glasgow, Lisabona, Copenhaga, Barcelona, Bad Homburg, Reims.

JustClassics 3

Punctul de întâlnire care precede prima secțiune cu probe de regularitate este Digne les Bains, urmând ca echipajele să parcurgă apoi peste 400km de probe în sudul Franței, de-a lungul mai multor zile. Evenimentul se va încheia cu probe de noapte, în Monaco. Ca în fiecare an, automobilele înscrise sunt fabricate între 1955-1980, „bătrânele doamne” fiind restaurate cu grijă și admirate cu nostalgie de spectatori.

 

Mai mult decât o competiție sportivă, Rally Monte-Carlo Historique exprimă cu eleganță un stil de viață, o tradiție și niște valori păstrate cu pasiune într-o comunitate din echipa Just Classics se mândrește că face parte. De altfel, clasamentul se stabilea inițial, în 1909, și prin prisma unor considerente de aspect, eleganță și confort, viteza și timpul obținut nefiind singurele criterii pentru departajare.

JustClassics 4

Just Classics a readus în 2012, după 76 de ani de absență, drapelul românesc în această competiție. Cu o componență internațională, în creștere de la an la an, echipa se mândrește cu participarea din 2016 dedicată lui Petre Cristea, românul care a câștigat Raliul Monte Carlo în 1936. Pentru 2017 se conturează dorința echipei de a fi una dintre cele mai numeroase înscrise, iar echipajele sunt nerăbdătoare să acumuleze noi experiențe și să împărtășească frumusețea motorsportului la volanul mașinilor clasice.

 

Ediția aniversară a Raliului Monte Carlo Historic marchează cea de-a șasea participare a echipei Just Classics la acest eveniment și va fi cea mai numeroasă de până acum, poziționând echipa românească printre cele mai mari echipe din concurs. Va fi nevoie de o altă organizare a logisticii ca să putem gestiona numarul mare de echipaje participante și suntem bucuroși ca deja mulți colegi din țară s-au arătat interesați să participe la echipa de service care va susține echipajele Just Classics. Creșterea interesului față de competițiile istorice a facut ca organizatorul să suplimenteze cu 50 de locuri lista de start de anul viitor, totalul participanților depășind 370 de echipaje, asa că sarcina noastră nu va fi deloc ușoară. Însă faptul că vom fi din nou printre cunoștinte și prieteni vechi ne dă o bucurie uriașă și abia așteptăm momentul startului!”, a declarat Georgios Ladopoulos, liderul echipei Just Classics.

JustClassics 2

Cea de-a 20-a ediție a Rally Monte-Carlo Historique va avea loc între 25 ianuarie – 1 februarie 2017 și îl va celebra pe cântărețul Johnny Hallyday, care, alături de Henri Chemin, a participat la ediția din 1967 cu un Ford Mustang.