Este oficial : Dani Sordo va pilota un Mini Countryman in sezonul 2011 al WRC


Pilotul spaniol Daniel ” Dani ” Sordo va intari noua echipa Mini WRC in sezonul 2011 al Campionatului Mondial de Raliuri. Acesta il va avea coechipier pe Kris Meeke, cei doi aflandu-se din nou in aceasi echipa dupa sezonul de JWRC in care au concurat pe modele Citroen C2 S 1600.

Interesul fata de revenirea celor de la Mini in WRC este unul foarte bare, astfel incat faptul ca voi face parte din aceasta echipa reprezinta o opurtunintate fantastica pentru minea declarat Dani Sordo. ” Sunt sigur ca cei de la Mini au un viitor foarte bun in motorsport si d-abia astept sa colaborez cu Kris, dupa testele reusite pe care le-am facut in noiembrie anul trecut in Sardinia” .

Dr Wolfgang Armbrecht, Senior Vice President Brand Management MINI, a declarat : ” Ambii piloti, Dani si Kris se potrivesc de minune brandului Mini si pot oferi noii echipe Mini Wrc nu doar experienta ci si viteza si chimia necesara crearii unei echipe

O avea Dani doar 27 ani dar momentan este unul dintre cei mai experimentati piloti din WRC si a concurat in ultimele cinci sezoane la cel mai inalt nivela adaugat si David Richards – presedintele Prodrive.



Dani Sordo este un pilot experimentat in cadrul WRC si a concurat in acest campionat inca din anul 2003 fiind coechipierul septuplului campion mondial Sebastien Loeb pentru mai multe sezoane. Este fostul campion mondial al J-WRC si a reusit pana in prezent sa se claseze pe podium la sfarsitul a 29 de raliuri. Dupa castigarea J-WRC in 2005, Dani s-a alaturat celor de la Kronos Racing in 2006, acesta fiind primul sezon alaturi de Loeb. A terminat sezonul 2006 pe locul 5 dupa patru clasari pe podium si 49 de puncte acumulate. Incepand din 2007 si pana la sfarsitul lui 2010 Dani Sordo a pilotat numai in cadrul echipei Citroen World Rally Team reusind 17 clasari pe locul secund si 12 pe locul trei. La sfarsitul sezonului 2007 acesta s-a clasat pe locul patru, in 2008 si 2009 pe locul trei iar sezonul 2010 l-a incheiat pe locul cinci. In 2011 Mini Wrc Team va lua startul in cel putin sase raliuri iar Dani Sordo va avea ocazia sa lucreze indeaproape cu echipa celor de la Prodrive, responsabila pentru dezvoltarea modelului MINI WRC .

Daniel Sordo – scurta biografie.
Born: 2nd May 1983/Torrelavega, Cantabria (ES)
Nationality: Spanish
Residence: Puente San Miguel, Cantabria (ES)
Website: www.danielsordo.com
Marital Status: Single
Co-driver: Diego Vallejo (ES)
Cariera FIA WRC
2003 Spanish Junior Rally Champion
2004 P-WRC outings (Group N Mitsubishi Lancer)
Spanish Junior Rally Champion
2005 J-WRC Champion (Citroën C2) and Spanish Champion
2006 World Rally Car debut (Kronos Citroën)
5th place WRC Drivers’ Championship, four podiums
2007 4th place WRC Drivers’ Championship (Citroën), seven podiums
2008 3rd place, WRC Drivers’ Championship (Citroën), six podiums
2009 3rd place WRC Drivers’ Championship (Citroën), seven podiums
2010 5th place WRC Drivers’ Championship (Citroën), five podiums
Statistici FIA WRC
First WRC rally: 2003, Rally Catalunya
WRC starts: 84
Podium places: 29
Stage wins: 102
Total points: 393