Lista finala a pilotilor inscrisi pentru Raliul Monte Carlo 2011

39 de echipaje vor lua startul la bordul unor automobile S 2000, un adevarat record pentru o etapa din cadrul  Challengerului Intercontinental de Raliuri ( IRC ), Raliul Monte Carlo sarbatorindu-si in acest an centenarul. Mai multi constructori se vor lupta pentru victorie, Peugeot, Proton si Skoda neavand alt obiectiv decat atingerea cele mai inalte pozitii Sambata pe 22 ianuarie in Place du Palais Princier in Monaco.

Vorbind despre piloti, calibrul acestora este unul in concordanta cu importanta unui raliu precum este Monte Carlo. Desi Mikko Hirvonen nu va fi prezent pentru a-si apara victoria obtinuta in 2010, o multime de piloti sunt pregatiti sa-i ia locul finlandezului. Printre acestia se afla Francois Delecour ( castigator la Monte Carlo in 1994), Tony Gardemeister, Cedric Robert, Giandomenico Basso, Luca Beti, Michel Boetti, Bryan Bouffier ( campionul Frantei), Alex Caffi ( fost pilot F1 ) si Robert Kubica ( actual pilot F1), Kris Atkinson si P.G. Andersson ( ambii pentru Proton ), Bruno Maghalaes, Guy Wilks, Thierry Neuville ( campionul Belgiei ) si nu putem sa nu-i mentionam si pe Stephane Sarazin, Jan Kopecky, Freddy Loix si Nicolas Vouilloz. Cireasa de pe reteta “tortului” de mai sus o reprezinta Peter Solberg, fratele sau Hening inscriindu-se pe ultima suta de metri. Toti cei mentionati mai sus pot castiga probe speciale sau editia aniversara a Raliului Monte Carlo din 2011.

La momentul inchiderii oficiale a perioadei de inscrieri ( 6 decembrie 2010 ) nu mai putin de 305 cereri de inscriere fusesera primite de organizatorii de la Automobile Club de Monaco. Ultimul an cand acest lucru s-a mai intamplat a fost in 1982, insa recordul ramane la 321 participanti in 1973.

Romania va fi reprezentata de echipajul Marco Tempestini – Dorin Pulpea care vor lua startul pe un Peugeot 207 S 2000, ambii cu licente romanesti, organizatorii fancand corecturile necesare pe lista de inscrieri, carcotasilor din Romania neramanandu-le altceva de facut decat sa priveasca transmisia tuturor probelor speciale  LIVE pe Eurosport si Eurosport 2 🙂

Controversatul brand de tara al Romaniei va fi si el vizibil pe masina lui Francois Delecour alaturi de indemnul ” Visit Romania ” si chiar daca iubitorii de motorsport din tara suspina ca sprijinul autoritatilor nu s-a indreptat catre un pilot roman, noi ne exprimam dorinta ca fostul vicecampion mondial sa obtina un rezultat bun,  astfel incat la urmatoarele editii sa ne bucuram de participarea unor piloti din Romania.

Lista de inscrieri finala