Kimi Raikkonen explica decizia de retragere din Raliul Frantei

Finlandezul Kimi Raikkonen a ales sa nu mai reia startul in ultima zi din Raliul Frantei.  Dupa ce ieri in cea de-a doua zi a raliului Kimi a avut doua iesiri de pe traseu pierzand aderenta si alunecand in afara drumului, fostul campion mondial de F1 a cazut din top 50 in clasamentul provizoriu al raliului. Cu toate ca masina a ajuns in parcul de service  neavariata dupa cea de-a doua iesire in decor pe PS15, Kimi a decis ca nu va mai relua startul in ziua finala pentru a nu risca sa iasa din nou in decor si masina sa sufere avarii.

Datorita pozitiei sale pe grila de start finlandezul s-a chinuit cu noroiul aruncat pe traseu de concurentii din fata care taiau virajele. Astfel Kimi a anticipat ca astazi aceasta problema va fi una foarte mare in special pe proba Bitche Camp care se va desfasura in baza militara. 

Nu cred ca vom invata prea multe in aceste conditii, astfel decizia pe care am luat-o a fost pentru a salva masina pentru Raliul Cataluniei, pe care de-abia il astept. Nu vreau sa risc si sa ies iar in decor. In unele locuri de-abia putei vedea asfaltul din cauza noroiului si macadamului. Masina nu a avut nicio avarie dupa cele doua incidente de ieri, dar bineinteles ca atunci cand cazi asa mult in clasamantul general nici motivatia nu mai este aceasi. Am invatat mult pe parcursul celor doua zile si aceasta experienta a fost foarte folositoare.” a declarat Kimi Raikkonen. 

Inainte de raliul Cataluniei care va avea loc in perioada 22-24 octombrie, Kimi va avea o sesiune de teste cu masina sa in baza de testare a echipei Citroen Junior Team Franta saptamana viitoare.