Kris Meeke va lua startul in Raliul Estoniei pe un MINI WRC

 

Organizatorii auto24 Rally Estonia au anuntat faptul ca pilotul englez Kris Meeke va lua startul pe noul MINI John Cooper Works WRC in cea de-a patra etapa a Campionatului National de Raliuri al Estoniei, raliu care face parte ca si eveniment candidat in calendarul sportiv al FIA si conteaza deasemeni in Campionatul Tarilor Baltice sau in Campionatul European de Automobile Istorice FIA. Raliul se va desfasura in perioada 15-16 iulie, iar concurentii vor avea de parcurs in cele doua zile 162 km de probe pe macadam , impartiti in 9 speciale.
Este pentru prima oara in acest sezon, cand noile automobile world rally cars iau startul si in alte raliuri care nu fac parte din calendarul WRC. Acest lucru se datoreaza pauzei de peste o luna de zile dintre Raliul Greciei si Raliul Finlandei, si in special datorita asemanarii suprafetei de rulare dintre probele speciale din Estonia si Finlanda.
Pe lista de inscrieri provizorie ii regasim si pe campionul mondial al JWRC din 2009 – Martin Prokop sau pe actualul pilot Fiesta WRC – Dennis Kuipers care la acest raliu va lua startul pe versiunea S 2000 a celor de la Ford.