Noul Campionat Mondial de Anduranta ia nastere din 2012

Un nou campionat de motorsport va lua nastere incepand cu 2012. FIA si ACO ( Automobile Club de l’Ouest – organizatorul Le Mans 24H) si-au dat mana si vor creea incepand cu anul viitor Campionatul Mondial de Anduranta. Actualul calendar al competitiei Intercontinental Le Mans Cup (ILMC) va sta la baza programului din 2012, insa cu toate ca celebra si legendara cursa de 24H de la Le Mans va face parte din programul sezonului viitor aceasta va ramane proprietatea exclusiva a celor de la ACO.

FIA si ACO au cazut de comun acord ca este nevoie de o competitie care sa fie un laborator pentru inovatii si dezvoltarea noilor tehnologii de catre manufacturieri, intr-un cadru riguros si competitional si totodata sa isi demonstreze capacitatea de a produce masini si componente performante si sigure.

 

Astazi in cadrul conferintei de presa organizata de ACO in cadrul muzeului Le Mans 24H, Jean-Claude Plassart si presedintele FIA Jean Todt vor prezenta detaliile “World Endurance Championship“.

 

Jean Todt, cel care va da startul sambata in cea de-a 79-a editie a Le Mans 24H, a declarat: “Sunt  incantat de reintoarcerea Campionatului Mondial de Anduranta FIA, in special cu un promoter cum este ACO. Sunt foarte multumit ca vom avea in cadrul acestui campionat o cursa legendara precum Le Mans 24H.” 

 

Jean-Claude Plassart, presedintele ACO declara: “Sunt foarte fericit ca am ajuns la acest parteneriat cu FIA, un parteneriat care subliniaza importanta locului pe care cursele de anduranta le au in motorsport, lucru pe care noi l-am promovat inca din 1923 cand am pus bazele cursei Le Mans 24H. Jean Todt a acceptat invitatia mea de a da startul in acest an in cursa de 24H de la Le Mans. Un gest simbolic si vizibil de a celebra noul nostru parteneriat.”