Latvala a fost cel mai rapid in shakedownul Raliului Australiei

 

 

Pilotul Ford J.M. Latvala a fost cel mai rapid in shakedownul premergator Raliului Australiei. Desi nu a castigat nicio etapa in acest sezon, finlandezul a stabilit timpul de referinta la 1:58.9 secunde la capatul celor 3,77 km pe care s-au desfasurat testele. Traseul a fost amenajat la o distanta de 30 de km de parcul de service din Coffs Harbour. Latvala a fost mai rapid cu 0.2 secunde decat Petter Solberg iar liderul la zi al campionatului Sebastien Loeb a stabilit doar al saselea timp.

 

Faptul ca am fost cel mai rapid pe aceste drumuri noi pentru toti imi confera incredere” a declarat Latvala. ” Ma bucur ca am revenit pe macadam iar aceste drumuri rapide din Australia imi plac foarte mult” a mai adaugat finlandezul. Intrebat de reporteri daca va reusi sa pastreze acest ritm si in timpul cursei, Latvala a spus ca: ” Am stabilit in aceasta dimineata ca masina va fi rapida pe aceste drumuri, asa ca lupta pentru victorie este singurul nostru obiectiv.

 

 

Petter Solberg, care se afla in cautarea celui de-al doilea podium in acest sezon, a declarat ca prestatia sa din timpul shakedownului il face sa fie optimist. ” Am reusit sa fim acolo langa ceilalti la shakedown insa va trebui sa asteptam raliul” a declarat norvegianul. ” Aici sunt niste drumuri foarte bune insa in acelasi timp ai nevoie de un echilibru bun si la asta am lucrat la shakedown. Suntem optimisti si consideram ca am obtinut acest echilibru.

 

 

Rusul Evgeny Novikov a iesit in decor inca de pe a doua parcurgere a traseului. “ La a doua trecere am taiat prea mult un viraj de stanga si am lovit ceva. A trebuit sa ne oprim deoarece masina ramasese fara servodirectie.” a declarat acesta. ” Nu am avut posibilitatea sa mutam masina dupa accident asa ca nu am mai efectuat restul trecerilor. Masina nu este lovita asa rau deci nu e o problema.

 

 

Raliul Australiei va incepe astazi la ora locala 19:15 cu prima proba speciala. Coffs Harbour este situat pe un fus orar cu 7 ore inainte fata de ora Romaniei iar pe lista de start regasim si un pilot de origine romana, Razvan Vlad, care va concura pe un Ford Fiesta ST.

 

 

Clasament Shakedown :

 

1. LATVALA. Ford Fiesta RS WRC. 1:58.9
2. P. SOLBERG. Citroen DS3 WRC. 1:59.1
3. H. SOLBERG. Ford Fiesta RS WRC. 1:59.6
4. OGIER. Citroen DS3 WRC. 1:59.8
5. HIRVONEN. Ford Fiesta RS WRC. 2:00.6
6. LOEB. Citroen DS3 WRC. 2:01.0
7. WILSON. Ford Fiesta RS WRC. 2:01.6
8. NOVIKOV. Ford Fiesta RS WRC. 2:04.4
9. VAN MERKSTEIJN JR. Citroen DS3 WRC. 2:05.0
10. BLOCK. Ford Fiesta RS WRC. 2:05.4