MINI John Cooper Works WRC – “Rally Car of the Year”

Modelul cu care MINI şi-a marcat revenirea în Campionatul Mondial de raliuri, MINI John Cooper Works WRC, a fost desemnat “Rally Car of the Year” în cadrul galei Premiilor Autosport ce a avut loc la Londra, cel mai prestigios eveniment din calendarul industriei motorsportului.

Premiul vine la finalul unui an de debut excepţional pentru noua maşină, în care a depăşit orice aşteptări şi a obţinut clasări pe podium în Campionatul Mondial de raliuri, precum şi numeroase succese în raliuri internaţionale de pe mapamond.

 

Acest premiu încununează un an care a fost cu adevărat memorabil pentru MINI la revenirea în Campionatul Mondial de raliuri“, a declarat preşedintele Prodrive, David Richards. “În niciun moment nu am anticipat că vom fi capabili să ne luptăm pentru podium atât de curând, să nu mai vorbim de a fi lideri ai raliurilor, aşa cum s-a întâmplat în Franţa. Acest trofeu este o dovadă a dăruirii de care întreaga echipă de la Banbury a dat dovadă în cadrul acestui proiect şi a angajamentului BMW şi MINI, care au susţinut în totalitate acest program.”

 

Prodrive a început dezvoltarea noului model World Rally Car în prima parte a anului 2009, dar momentul primului test cu MINI John Cooper Works WRC a fost abia 18 luni mai târziu. Pentru prima dată, maşina a rulat la 1 septembrie 2010, la baza Prodrive din Warwickshire.

Pe lângă cele două maşini ale echipei oficiale, Prodrive a susţinut alte patru modele destinate clienţilor, care au luat startul la mai multe etape ale Campionatului Mondial de raliuri din acest an. La finalul anului 2011, 15 maşini MINI au fost livrate clienţilor, iar în 2012 se anticipează că vor fi 80 de modele MINI care vor fi înscrise de clienţi în Campionatul Mondial.

 

Dr. Kay Segler, directorul executiv MINI, care a primit trofeul Autosport alături de David Richards, a declarat: “Oriunde a concurat MINI în acest an, am avut impresia că toţi fanii de pe traseu ne încurajează. Din acest motiv, a fost firesc faptul că fanii şi cititorii Autosport au votat MINI John Cooper Works WRC drept «Rally Car of the Year»“.