Oficial : Ford Fiesta Rs WRC a fost lansat azi

Ford a dezvaluit noul sau Fiesta RS WRC la Paris Motor Show. Noul mult asteptat challenger va fi folosit de constructor incepand cu sezonul 2011, urmand sa debuteze la Raliul Suediei in februarie 2011.

Masina a fost dezvoltata luand actualul Fiesta S2000 ca punct de plecare, team managerul M-Sport, Malcolm Wilson, estimand ca incorporeaza cel putin 80% din designul noului World Rally Car.

Este un moment emotionant pentru tot cei implicati in dezvoltarea noului model. Nenumarate ore au fost investite in Fiesta RS WRC pentru a ajunge la acest punct, iar prezentarea publica in premiera a masinii reprezinta un moment de mandrie pentru noi. Un alt pas important va fi facut la inceputului lunii octombrie, cand vom efectua pentru prima data teste cu masina in specificatii tehnice 2011 complete“, a declarat Wilson.

Noul bolid are deja la activ peste 3000 kilometri de teste, efectuate initial cu actualul motor turbo de 2 litri de pe Ford-ul Focus inaintea schimbarii cu prototipul de 1.6 litri turbo. Firma franceza de tuning Pipo a ajutat inca o data la dezvoltarea ultimului motor WRC al Ford, bazat pe motopropulsorul EcoBoost vandut pe modelul de strada al Fiesta, model care momentan este al doilea cel mai bine vandut in Europa.

Gerard Quinn, directorul de motorsport al Ford Europa, a adaugat: “Am muncit din greu pentru a ne asigura ca aceasta masina este fara indoiala legata de Fiesta de strada, care in sine reprezinta o poveste de succes mondial. Echipele Ford de design si dezvoltare au lucrat indeaproape si eficient cu partenerii nostri de la M-Sport, a caror enorma expertiza este cheia pentru a oferi nu doar o masina de raliu extrem de competitiva, ci si o masina care este atat eleganta, cat si similara Ford-ului Fiesta.

[nggallery id=62]

Via | Rallymax.ro

credit foto : Autoblog.com