Oficial : Mini Countryman WRC a fost lansat azi

Mini a lansat modelul Contryman  WRC la Paris Motor Show si, conform autosport.com, l-a confirmat pe Kris Meeke ca parte din pilotii sai pentru sezonul viitor. Britanicul va fi primul care va pilota noua masina la debutul sau in Campionatului Mondial de Raliuri.

Ian Robertson, membru al Consiliului de Management al BMW AG si responsabil cu departamentul de Vanzari si Marketing, a declarat: “Raspunsul la anuntul nostru conform caruia Mini va reveni in lumea raliurilor anul viitor a fost pozitiv. Campionatul Mondial de Raliuri reprezinta apogeul acestui sport, ceea ce il face platforma ideala pentru a demonstra spiritul competitiv al marcii noastre. Dezvoltarea masinii merge conform planului, iar pregatirile pentru campionatul mondial sunt in plina desfasurare. Modelul de serie Mini Countryman a oferit baza ideala pentru noul nostru challenger al campionatului mondial.

David Richards, directorul Prodrive, a declarat: “Acest proiect reprezinta o oportunitate cu adevarat pasionanta. Mini este o marca de cult care a lasat o impresie de durata in timpul campaniilor sale anterioare in motorsport. Suntem extrem de fericiti sa fim printre parteneri cand Mini revine la raliuri. Obiectivul nostru e sa folosim 2011 ca un an pregatitor, acumuland experienta pentru a ne asigura ca suntem pe deplin competitivi incepand cu 2012. Dar sa nu subestimam sarcina noastra, nici competitia acerba de care ne vom lovi pe drum. Cu toate acestea, scopul nostru ferm este castigarea din nou a titlului WRC cu Mini.

[nggallery id=61]

Via | Rallymax.ro