P-WRC : Araujo castiga in Mexic

Portughezul Armindo Araujo a zburat pe probele speciale de la Raliul Mexicului , asigurandu-si o victorie lejera in PWRC si locul 10 in clasamentul general al raliului.

Inca o data principalul adversar al sau , japonezul Toshi Arai, a pierdut un timp considerabil schimband o roata distrusa Sambata, astfel campionul in exercitiu a reusit sa se instaleze din nou la conducerea clasamentului general dupa numai doua etape desfasurate.

Lupta de pastrare a titlului a inceput cu un loc trei in prima runda din Suedia iar acum Araujo conduce in PWRC , cu un avans de 15 puncte in fata lui Patrik Flodin , aflat pe locul secund.

“Un eveniment fantastic” a declarat Araujo. ” O lupta tare cu Arai, nici o greseala tot weekendul si masina a functionat perfect ca intotdeauna . Intreaga echipa a conlucrat bine. Sambata aveam amandoi aproximativ acelasi timp si amandoi fortam pana la limita maxima. Ceva urma sa se intample . La sfarsit sunt bucuros ca Toshi este cel care a gresit iar noi am castigat . Duminica a fost plictisitor, doar am conservat masina fara sa fortam , dar la sfarsit am castigat! ” .

Pilotand un Subaru Imprezza , Arai a terminat raliul la 3 minute si 16 secunde in spatele lui Araujo , reusind sa adune 18 puncte in clasamentul campionatului. ” Locul doi nu este asa de rau dar am avut multe probleme ” a spus japonezul . ” Dar nu toate vestile sunt rele ; masina este mult mai buna decat in anii trecuti si eu ma simt foarte confortabil in ea, astfel sper sa obtinem rezultate mai bune in acest sezon ” .

Argentinianul Miguel Angel Baldoni a ocupat ultimul loc pe podium in cadrul PWRC , terminand raliul la aproape 6 minute in spatele lui Arai.

Dupa doua runde , clasamentul general arata astfel :

1. PRT Armindo Araujo 40
2. SWE Patrik Flodin 25
3. NOR Anders Grondal 18
4. JPN Toshi Arai 18
5. ITA Gianluca Linari 16
6. ARG Miguel Baldoni 15
7. ITA Fabio Frisiero 12
8. MEX Benito Guerra 12
9. CZE Martin Semerad 10
10. FIN Reijo Muhonen 8
11. BRA Paulo Nobre 4