Patrick Flodin va pilota al 5-lea MINI WRC in Raliul Sardiniei

 

Raliul Italiei – Sardinia revine in WRC dupa un sezon de absenta datorat sistemului de rotatie a etapelor. Cu ocazia desfasurarii acestuia isi vor face debutul si noile masini ale constructorului englez MINI care tocmai si-au prezentat intentiile ieri in cadrul unei conferinte de presa sustinute la fabrica din Oxford.

 

In cadrul prezentarii de ieri toti cei implicati  s-au aratat extrem de optimisti pentru debutul din Italia si au asigurat presa ca vor fi cel putin 5 modele MINI WRC prezente la start. Pe langa echipa de uzina formata din Dani Sordo si Kris Meeke, vor mai fi prezenti si “privatii” Daniel Oliveira si Armindo Araujo ( dublu campion mondial al PWRC ). Al 5-lea model MINI John Cooper Works WRC va fi pilotat de Patrik Flodin, care a confirmat acest lucru astazi pe siteul sau oficial.

 

Raliul Sardiniei este etapa si pentru doua din cele trei campionate suport ale WRC si anume pentru S-WRC si recent infiintatei FIA WRC Academy. Lista de inscrieri finala inca nu a fost publicata dar organizatorii au confirmat printr-un comunicat de presa ca vor lua startul cel putin 21 de automobile world rally car de noua generatie 1,6 turbo, un record al sezonului pana acum.