Petter Solberg ramane cu echipa privata in WRC

Cu toate ca au existat zvonuri privind cooptarea lui Petter Solberg in echipa Citroen Junior, situatia norvegianului este aproape clarificata, acesta urmand sa ramana cu echipa privata in sezonul 2011. Petter va alerga ori cu propria sa echipa PSWRT ori cu echipa ICE1Racing alaturi de Kimi Raikkonen.

Cu toate ca va alerga sub culorile unei echipe private, Citroen Racing va asigura pregatirea si intretinerea noului DS3WRC cu care Petter va alerga in 2011, echipa Citroen Junior ne mai figurand pe lista echipelor inscrise in acest an in WRC, ICE1Racing devenind astfel o echipa semi-oficiala.

Ken Rees managerul echipei PSWRT a declarat: “Petter se va alinia la startul raliurilor in acest an tot cu o echipa privata si la fel ca anul trecut se va baza pe sponsori pentru a duce la bun sfarsit campionatul. Inca nu avem tot bugetul necesar pentru intreg sezonul insa o mare parte din lucruri s-au rezolvat. Managementul si logistica ne-o vom asigura noi, iar mecanicii vor fi de la Citroen Racing. Din cauza problemelor si a incertitudinilor Petter nu a apucat sa faca teste cu DS3WRC, iar acum se afla la raliul Monte Carlo. Vom face teste dar nu stiu inca unde si cand cert este ca Petter va fi pregatit pentru Suedia, se adapteaza foarte repede in orice situatie si se va bate pentru titlu in 2011.”   

Centenarul raliului Monte Carlo marcheaza si debutul norvegianului in IRC, care va pilota pentru prima oara o masina Super 2000. Solberg revine la raliul Monte Carlo dupa 3 ani, raliu care va beneficia de o acoperire media fara precedent urmand ca raliul sa fie transmis in direct pe canalul de televiziune Eurosport.