Prodrive cauta al doilea pilot pentru Mini in WRC

Dupa ce fostul campion mondial Marcus Gronholm a pus capat zvonurilor conform carora ar putea reveni in WRC la volanul noului Mini Countryman, cei de la Prodrive se afla in negocieri cu patru posibili piloti ce vor evolua in WRC in 2011.  

Numele primului pilot de la Prodrive deja se cunoaste acesta fiind fostul campion al IRC din 2009 Kris Meeke. Pentru volanul celui de-al doilea Mini din cadrul echipei Prodrive se poarta negocieri cu Kimi Raikkonen, Dani Sordo, Per Gunnar Andersson si proaspatul campion din 2010 in IRC Juho Haninnen.

Kimi Raikkonen a pierdut sprijinul Red Bull pentru anul viitor, in schimb se pare ca cei de la Monster vor sa il sustina in 2011, Dani Sordo a fost trecut la echipa Citroen Junior de la anul, dupa ce a stat atatia ani in umbra lui Sebastien Loeb si acest lucru probabil nu i-a picat foarte bine acesta demonstrand totusi ca este capabil sa castige raliuri, Juho Haninnen ar face pasul in liga mare la fel ca si coechipierul sau Kris Meeke, insa cei de la Skoda care vor reveni si ei in WRC in 2012 probabil nu vor fi foarte incantati sa isi lase campionul sa plece, iar pentru Per Gunnar Andersson ar insemna prezenta constanta in WRC in cadrul unei echipe noi, nu doar aparitii sporadice asa cum ii ofera cei de la Ford. 

Prodrive a confirmat totodata prezenta la 9 etape in WRC pentru urmatorul sezon doua dintre acestea fiind deja anuntate. Debutul Mini-ului Countryman urmeaza sa aiba loc in Sardinia in luna mai, iar cea de-a doua etapa confirmata este cea din Argentina.