Raikkonen : participarea in WRC m-a facut un pilot mai bun

Kimi Raikkonen a declarat ca experienta acumulata in sezonul trecut de WRC l-a facut un pilot mai bun. Fostul campion mondial de Formula 1 participase la numai o singura etapa de WRC pana la startul sezonului trecut si s-a aratat incantat de multitudinea de lucruri invatate intr-un singur an alaturi de cei de la Citroen Junior Rally Team.

Cu singuranta am progresat ca pilot sezonul trecut ” a spus Raikkonen. ” Pilotajul unei masini de raliuri este mult mai greu decat pilotajul unei masini de Formula 1, cel putin pentru mine. Daca poti conduce pe drumurile pe care am facut-o noi anul trecut cu siguranta poti conduce pe orice drum.

Raikkonen a recunoscut totodata ca a luat in calcul o revenire in Formula 1, adaugand : ” Bineinteles ca am luat in calcul si aceasta optiune, deoarece trebuie sa te gandesti la toate variantele. Dar, niciodata nu am luat foarte in serios intoarcerea in Formula 1 deoarece nu mi-a fost dor deloc de-a lungul sezonului trecut. Inainte de startul sezonului de WRC mi-am propus sa vad cat imi va fi de dor de Formula 1 si nu mi-a fost deloc

Asadar, sezonul 2010 a fost pentru mine exact asa cum ma asteptam. Au fost momente bune dar si unele mai neplacute, per total a fost un sezon greu in care a trebuit sa invat foarte multe. Intr-un fel mi-a adus aminte de anul in care m-am apucat de curse : a fost un sentiment foarte asemanator.

Kimi Raikkonen a terminat sezonul 2010 al WRC pe locul 10 al clasamentului general dupa ce a luat startul in 12 din cele 13 etape la bordul unui Citroen C4 WRC .