Locul 22 pentru Mani Gyenes în prima probă din Dakar 2011

Emanuel Gyenes a obținut al 22-lea timp al primei probe speciale din cea de a 33-a ediție a raliului Dakar. Acesta este cel mai bun rezultat al unui pilot român într-o specială a celui mai dificil raliu din lume. Pentru Marcel Butuza prima zi a fost una exclusiv de acomodare el ne mai rulând cu această motocicletă de peste șapte luni.

După startul festiv din Buenos Aires, piloții au pornit pe 1 ianuarie către orașul Victoria de unde în dimineața zilei de 2 ianuarie au plecat către prima probă specială a ediției 2011. Ziua a început extrem de devreme pentru motocicliști, riderii Vectra Racing trezindu-se la ora 03.45 am (ora Argentinei) pentru că au avut de parcurs peste 450 de km până la startul pe proba specială. Proba a fost una rapidă în prima și în ultima parte, însă după primii zeci de km s-a ajuns în munți unde traseul i-a făcut pe mulți să se gândească la enduro.

Emanuel – Mani – Gyenes (locul 22, timp 2h09’55”):” A fost o primă probă furmoasă însă în zona de munte a fost dificil pentru că erau foarte multe viraje strânse și traseul semăna mult cu ce întâlnești la etape de enduro clasic. Am încercat să recuperez cât mai mult pentru că astăzi am pornit în ordinea numerelor de concurs, însă de mâine se pornește după clasament, așa că sunt mulțumit de poziția pe care o voi avea la startul celei de a doua speciale. Chiar am avut o zi bună și mă bucur că suntem amândoi cu bine la finiș și că am reușit să ne reacomodăm cu motocicletele. Le mulțumesc tuturor celor care ne susțin și ne trimit mesaje pe pagina de facebook a echipei.

Marcel Butuza (locul 107, timp 2h36’31”): ”Am avut o zi bună pentru că în primele probe speciale nu mi-am propus decât să mă acomodez cu motocicleta și să îmi reintru în ritm. A fost obositoare etapa de legătură de peste 450 de km și din păcate în acest raliu vom avea foarte multe etape de acest fel. Mani a mers foarte bine astăzi și mă bucur pentru el, cred că are șanse să ajungă la finiș în primii 25. Mai avem încă aproximativ 9000 de km până vom reveni la Buenos Aires pentru finiș, așa că etapa de astăzi a fost doar începutul.

Prima probă specială din Dakar 2011 a fost câștigată la categoria moto de Ruben Faria, pilotul de trenă al lui Cyril Despres triplu câștigător al acestui raliu.

Ziua 2 – 3 ianuarie

În cea de a doua etapă din această ediție concurenții vor avea de parcurs, pe ruta Cordoba-San Miguel, 740 de km, 300 din aceștia fiind reprezentați de proba specială care le rezervă concurenților de la categoria moto zone cu foarte multe săritori.

Membri echipei Vectra Racing vă urează la mulți ani și vă mulțumesc pentru susținere.

Puteți urmări evoluția celor doi piloți români accesând pagina de facebook a echipei Vectra Racing sau intrând pe www.dakar.com. Nr. de concurs ale celor doi piloți români sunt: Mani Gyenes – 45, Marcel Butuza – 80.

Credit foto: Maindru