Romanii sunt invitati de catre organizatori in numar cat mai mare la Raliul Bulgariei WRC

Dupa cum bine stiti, in acest an Raliul Bulgariei a atins un nivel ridicat de organizare si dezvoltare pe plan international  facand parte din World Rally Championship- cea mai prestigioasa competitie din randul raliurilor. Suntem bucurosi ca startul nostru in WRC a primit recomandari atat de bune, dar in acelasi timp ne dam seama ca nu este numai o onoare ci si o mare respnsabilitate.

Raliul Bulgariei 2010, trebuie sa indeplineasca standardele foarte ridicate din WRC, iar acest lucru nu poate fi posibil decat prin multa munca. Traseele au fost confirmate inainte de termenul limita, iar planul orar si modul de desfasurare al raliului au fost trimise catre FIA, la sediul general din Paris, la sfarsitul lui noiembrie anul trecut.

Lungimea totala a Raliului Bulgariei este de 1068,30 km, cu 14 probe speciale (353,34 km).  Lungimea probelor speciale reprezinta 33,08% din distanta totala, facand astfel Raliul Bulgariei unul dintre cele mai compacte etape din WRC. Dar pentru a realiza acest lucru, am pregatit un nou concept de raliu. La acest moment traseele indeplinesc  conditiile cheie- sa fie atractive pentru spectatori, interesante pentru piloti si in acelasi timp sa ofere o siguranta pentru toata lumea. Fiecare proba speciala a fost selectata cu mare atentie pentru a fi pe placul spectatorilor, a presei si totodata pentru ca pilotii sa poata arata de ce sunt in stare. Exact din acest motiv proba speciala Yundola-Belovo a fost scoasa din planul orar- nu avea nici un drum alternativ pentru a ajunge cu usurinta, iar acest lucru era dificil pentru spectatori, dar si pentru media.

Raliul Bulgariei 2010 va avea loc intre 9 si 11 iulie. De-a lungul celor 3 zile, 1000 de oficiali, ofiteri de securitate, precum si operatori radio vor lua parte la acest eveniment. Numarul echipelor de securitate s-a dublat cu pana la 24 de echipe, iar parcul de service din Dolna Banya este marit.

Ca organizatori ai Raliului Bulgariei 2010 ne vom stradui sa facem tot posibilul ca startul nostru sa fie unul plin de succes si sa devina astfel o etapa constanta in WRC.

Mai multe informatii pe http://rallybulgaria.com/en/home/

Boris kapev

Ofiter de Presa- Raliul Bulgariei 2010