Toyota revine in raliuri cu o oferta imbatabila – Yaris R1

Toyota revine in raliuri prin departamentul de motorsport localizat in Germania. Odata cu ADAC Rally Germany, care se va desfasura in perioada 24-26 august, cei de la TMG ( Toyota Motorsport GMBH) vor avea ca si masina de deschidere noul model de curse dezvoltat special pentru pilotii incepatori si nu numai, Yaris R1A.

 

La un pret de 22.500 euro ( fara taxe si montaj) cei de la Toyota deja au inceput sa primeasca comenzi pentru noua masina. Pentru acesti bani, clientii primesc masina donatoare si kitul de conversie. Datorita regulamentelor FIA pentru clasa R1, modificarile aduse motorului nu sunt foarte mari. Astfel, propulsorul de 1,33 litri dezvolta aceasi putere ca si modelul de strada, adica 99 de cai putere. Kitul pentru raliuri cuprinde elemente precum evacuare si catalizator pentru raliuri, raport final mai scurt pentru cutia de viteze, amortizoare si arcuri reglabile, roll-cage, rezervor de benzina si traseu special pentru curse, instalatie de stingere a incendiilor, scaune de raliu, etc.

 

Toyota Yaris va fi primul model omologat de FIA pentru clasa R1 si va fi eligibila atat pentru campionatele nationale si regionale cat si pentru raliuri din cadrul Campionatului Mondial. Dupa un test pozitiv in Saarland in luna iulie, Yaris R1A isi va face debutul ca masina de deschide la Raliul Germaniei cand va fi pilotata de Isolde Holderied, fost pilot de uzina in epoca de glorie a celor de la TMG.

 

Totodata, cei de la Toyota afirma ca aceasta masina reprezinta abia primul pas din noul plan de dezvoltare pentru clientii privati care-si doresc sa participe in raliuri cu costuri cat mai reduse. Yoshiaki Kinoshita, presedintele TMG a declarat: ” Ma bucur foarte mult ca revenim in raliuri, o disciplina unde am fost incununati de succes in anii trecuti. Yaris R1A este un proiect complet noi si diferit fata de ce am mai facut in WRC; este o masina accesibila pe care foarte multi si-o pot permite. Sper ca acesta reprezinta startul unei noi dinastii in raliuri pentru TMG“.