Trei intrebari pentru : Sébastien Loeb

Ai reusit sa te relaxezi putin in pauza de cinci saptamani care a trecut de la ultimul raliu?

Cand realizez cat de putin timp am petrecut acasa, nu ma simt ca si cand as fi fost in vacanta. Intre diferite sesiuni de teste si actiuni de promovare am fost la cursa de 24 de ore de la Le Mans si la o cursa de GT-uri in Franta. Deci nu, nu am prea avut timp sa ma relaxez. In weekend-ul trecut am avut si un road show la Sofia, chiar inaintea raliului. Dar tinand cont ca urasc sa nu fac nimic, probabil ca asa este cel mai bine. Ma simt complet pregatit sa atac partea a doua a sezonului.”

De la abandonul tau, din cauza unor probleme mecanice, in Raliul Spaniei 2004, nu ai mai fost invins in raliurile pe asfalt. Crezi ca se stie deja rezultatul din Raliul Bulgariei?

Ar fi o mare greseala sa gandesc asa! Este adevarat ca asfaltul este suprafata mea preferata, dar trebuie sa abordam acest raliu cu prudenta. Vom descoperi aici un traseu nou care are, cu siguranta, specificul sau. Va trebui sa luam in calcul si vremea, care la 2000 metri peste nivelul marii, poate fi extrem de schimbatoare. Si mai trebuie sa luam in calcul si alegerea pneurilor intre Pirelli P-Zero moi sau tari. Ca de obicei, atunci cand iau startul intr-un raliu, obiectivul este sa castig. Chiar daca uneori este necesar, sincer nu-mi place sa merg prudent doar pentru a obtine un loc pe podium, daca stiu ca pot castiga.”

Esti fericit ca finalul de sezon se va desfasura aproape numai pe asfalt?

Ma simt mult mai bine decat anul trecut cand am avut un singur raliu pe asfalt adevarat. Anul acesta calendarul este mult mai echilibrat si sunt incantat ca Raliul Germaniei face parte, din nou, din program. Mai este si Raliul Frantei care va fi, cu siguranta, o cursa extrem de importanta. Am avut recent o sesiune de teste in Vosges si am fost uimit de numarul de fani care au fost acolo. Nici nu indraznesc sa-mi imaginez cum va fi atmosfera cand va fi raliul in Alsacia!

Laura Antonov – Citroen Romania

www.citroen.ro