VW va inscrie 3 echipaje in primul sezon din WRC

 

Cei de la VW au dezvaluit faptul ca incepand cu 2013, sezonul de debut al modelului Polo R WRC, vor alinia la start 3 echipaje, spre deosebire de Citroen, Ford si MINI care au in echipele de uzina doar cate doua. Directorul VW Motorsport – Kris Nissen a declarat ca inca nu au negociat niciun contract cu vreun pilot ” Nu am vorbit cu nimeni. Ne dorim un pilot rapid. Vrem un nou Walter Rohrl sau o noua Michele Mouton. Din pacate fiul lui Carlos Sainz a ales sa concureze in curse de circuit, deci nu-l putem avea, asa ca un loc de pilot va fi liber, pentru ca vom avea 3 masini inscrise in campionat.”

 

Daca VW Polo R WRC nu va concura decat d-abia din 2013, testele vor incepe din aceasta toamna. Pilotii care se vor afla in atentia germanilor vor concura in WRC chiar din acest an pe modele Skoda Fabia S 2000. ” Avem doua Skoda Fabia pentru echipa si le vom utiliza mai tarziu in acest an pentru a ne antrena pilotii , la fel si la anul. Vom anunta cat de repede putem cine sunt pilotii si care sunt raliurile in care-i veti putea vedea.” a spus Nissen.

 

Alianta cu cei de la Skoda este una logica, cei doi constructori apartinand grupului VAG. O alta speculatie este aceea ca, datorita simplificarii regulamentului vizavi de noile modele world rally car, campionii Skoda din IRC vor fi prezenti alaturi de VW in WRC. Fata de acest aspect Nissen a declarat : “ Daca vor veni, vom plati impreuna nota de plata pentru cafea, si vom vedea cine se alege cu sampania la final“.