Alina Bunica – pilot in Citroën Racing Trophy – a testat modelul Citroën C-Zero

Alina Bunica, pilot in Citroën Racing Trophy Romania pe un Citroën C2R2-Max, a testat modelul C-Zero, primul vehicul 100% electric Citroën lansat in Romania.

 

Dupa primul podium din acest sezon, in Raliul Targu Mures, Alina Bunica a schimbat modelul C2R2-Max cu care concureaza in Citroën Racing Trophy, cu o masina 100% electrica: Citroën C-Zero.

 

 

Zero consum de combustibil, zero emisii de CO2 si niciun zgomot – asa poate fi caracterizat, pe scurt, noul model Citroën care este expresia perfecta a filozofiei „Créative Technologie”. Citroën C-ZERO a fost conceput pentru a facilita mobilitatea urbana prin dimensiunile sale compacte, incarcarea rapida a bateriei precum si prin autonomia potrivita pentru calatoriile de zi cu zi cu masina. Si toate acestea intr-o liniste care ii ajuta pe pasageri sa uite de zgomotul orasului.

 

Mi-a placut Citroën C-Zero pentru ca este foarte de usor de condus, iar dimensiunile mici si vizibilitatea pe care o ofera, o fac usor de manevrat si de parcat in zonele aglomerate. Ceea ce m-a impresionat extrem de mult  a fost cuplul acestei masini, care se simte imediat ce ai atins pedala de acceleratie, adica de la 0 rotatii pe minut”, a spus Alina Bunica, dupa prima experienta cu modelul C-Zero.

 

La fel ca si masinile de raliu construite de Citroën, castigatoare a sase titluri mondiale la constructori in Campionatul Mondial de Raliuri, C-ZERO este un concentrat de tehnologie si creativitate care raspunde astazi provocarilor de maine.

 

 

Un alt mare plus al masinii este costul de utlizare. Cu doar 1,5 euro se pot parcurge 150 km, sau chiar mai mai mult in functie de stilul de condus, ceea ce inseamna o economie foarte mare in comparatie cu o masina obisnuita cu motor termic.  In plus, C-Zero mai are si avantajul de a transforma energia cinetica din timpul franei de motor sau al franarilor propriu-zise, in energie electrica, astfel aducand o rezerva semnificativa in cazul in care indicatorul de energie de la bord se afla aproape de zona „Empty”, a adaugat Alina Bunica, la finalul testului cu prima masina 100% electrica de la Citroën.

 

Urmatoarea provocare pentru Alina Bunica, si pentru ceilalti piloti inscrisi in Citroën Racing Trophy Romania, este Raliul Clujului, programat in perioada 28 – 29 mai.