WRC Raliul Japoniei: Petter Solberg ramane la conducere dupa PS 16

Evolutia buna a lui Petter Solberg a continuat si in cea de-a doua zi din Raliul Japoniei se pare ca norvegianul se simte foarte bine in Japonia, unde are foarte multi fani. Solberg a inceput cu dreptul ziua a doua castigand prima proba speciala Nikara in lungime de 17 km chiar daca norvegianul a fost primul la start. Norocul totusi a avut un rol destul de important deoarece Mikko Hirvonen a facut o mica greseala pe ultimii kilometrii ai specialei.

PS 12 cea mai lunga proba a zilei Kamuycep in lungime de 33 de km l-a adus pe Jari-Matti Latvala in prim plan, finlandezul reusind cel mai bun timp cu un avans de 2.3 s fata de urmatorul timp obtinut de Leob. Astfel finlandezul urca pe locul 2 in clasamentul general de pe locul 4. 

Numarul 13 al probei speciale a fost cu ghinion pentru Petter Solberg care a pierdut sefia clasamentului general provizoriu dupa ce a fost penalizat cu 10s pentru start furat. Team manager-ul echipei lui Solberg Ken Rees a spus ca sistemul de cronometrare a aratat ca Petter a luat startul cu 0.1 s mai repede. Proba a fost castigata tot de Latvala, care din cauza unei erori in dictare, a scapat din fericire doar cu o sperietura.

A doua trecere pe prima speciala a zilei Nikara – 17 km, ne-a aratat un Petter Solberg pur si simplu dezlantuit, care a atacat puternic speciala reusind sa se si impuna, dar doar cu 0.3s in fata lui Latvala si cu Seb 2.0 pe locul 3 cu un timp mai slab doar cu 1s fata de cel al norvegianului, pozitiile au ramas neschimbate in clasament.

Norocul unora si mai bine zis ghinionul altora si-a spus din nou cuvantul pe PS 15 cand pe finalul probei speciale planetara dreapta fata de la Ford-ul Focus WRC a lui Latvala s-a rupt. Cel mai bun timp al specialei a fost obtinut de Sordo, iar Latvala a ramas pe primul loc la general, dar cu un avantaj infim de doar 0.3 s fata de Ogier.

PS 16 ultima proba speciala s-a incheiat asa cum a inceput cea de-a doua zi adica cu Petter Solberg in prima pozitie a clasamentului general provizoriu. Asa cum era de asteptat planetara rupta a lui Latvala i-a adus acestuia un timp mai slab pe fiecare km cu 2s, acesta cazand doar pana in pozitia a patra la general. Victoria specialei i-a revenit lui Solberg, cu Leob pe locul 2 la 0.8 s si Sordo pe locul 3 cu 0.9s.

Mai urmeaza Super Speciala Sapporo care va fi parcursa de 2 ori.

In acest moment primii 5 piloti se afla intr-un ecart de doar 15s :

1. Solberg

2. Hirvonen +4.3s

3. S. Ogier +5.7s

4. Latvala +12.7s

5. Sordo +15.0s

6. S. Leob +38.2s