WRC Turcia: Loeb castiga raliul Turciei

Sebastien Loeb a castigat raliul Turciei, terminand la o distanta de aproape un minut si marindu-si avantajul  in clasamentul general din World Rally Championship la 40 de puncte fata de Petter Solberg, clasat al doilea.

Citroen  are acuma un avantaj de 15 puncte in fata celor de la Ford  in clasamentul constructorilor: “a fost bine sa fiu in stare sa lupt de la inceput si sa nu ma gandesc la tactica.” a afirmat Loeb.  “Nu a fost deloc usor pentru ca a trebuit sa fortez inca de la inceputul raliului” a adaugat Loeb.

Solberg a obtinut al treilea podium consecutiv, urcand in clasamentul general pe pozitia secunda. Norvegianul a condus raliul dupa deschiderea primelor probe de vineri si a ramas pana la sfarsitul raliului un contracandidat serios pentru Sebastien Loeb. “Acest rezultat este foarte special, pentru ca nu avem bugetul echipelor mari, dar am aratat ca putem lupta” a afirmat Solberg. “Am incercat o victorie aici, dar la final nu a fost posibil, dar sunt foarte, foarte fericit de rezultatul nostru” a adaugat Solberg.

Primele 2 probe speciale din cele 6 programate duminica au fost anulate, dupa ce ploaia a afectat serios solul, facandu-l foarte mlastinos si impracticabil. Pe probele de duminica dimineata, Mikko Hirvonen a intampinat probleme dupa o derapare violenta , care i-a cauzat o pana.

Finlandezul a cazut pe pozitia a 4-a, dupa ce a pierdut mult timp cu remedierea pneului, care i-a afectat si o parte din aripa interioara a masinii.

Pana la finalul raliului, Hirvonen a reusit un loc 3, dar doar dupa ce Dani Sordo a intampinat probleme.” Sunt putin dezamagit pentru ca pana azi dimineata aveam sanse la o victorie, dar pana la urma nu a fost un mare dezastru. A fost un raliu chiar foarte dificil, lucru ce se poate vedea dupa numarul celor care au avut probleme” a afirmat Hirvonen.

Unul dintre acestia a fost Sordo, acesta a pierdut un podium aproape sigur, cand a derapat pe un viraj foarte alunecos pe proba speciala 21, afectand suspensia fata. Accidentul a avut loc intr-un loc foarte ingust, insemnand ca pilotii s-au strecurat cu greu pe langa Citroen-ul C4 WRC a lui Sordo.

Acest lucru a facut ca Mikko Hirvonen sa urce pe pozitia a treia si S. Ogier pe pozitia a 4-a. “Nu a fost cum ne asteptam” a concluzionat Ogier, care a condus raliul dupa proba speciala 13, insa o pana a facut ca francezul sa piarda timp pretios sambata dupa-amiaza.

Un alt pilot care a avut  de castigat de retragerea  lui Sordo, a fost campionul mondial din F1, Kimi Raikkonen, care a reusit un loc 5, aceasta find cea mai buna clasare a finlandezului in WRC.

“Sentimentul este mare” a firmat Raikkonen. “Nu am fortat foarte tare, dar am putut realiza niste timpi care au fost destul de buni” a concluzionat Raikkonen.

Mai jos puteti vedea clasamentul raliului Turciei:

[table id=18 /]

Clasamentul general la piloti din WRC:

[table id=19 /]

Clasamentul general pe echipe din WRC:

[table id=20 /]

FOTO: rallyofturkey.org