Debut glorios pentru echipajul #417, Ioan Doru Mihut/Raluca Magdas

Raliul Argesului 2010, a doua etapa a Campionatului National de Raliuri Dunlop, a avut la start 44 de echipaje, din care 9 au concurat in cadrul Cupei Dacia. Echipajul #417, Ioan Doru Mihut – Raluca Magdas, a reusit sa obtina un memorabil rezultat la prima participare intr-un raliu.

Au terminat raliul pe a treia pozitie a Cupei Dacia Logan si a urcat pe prima treapta a podiumului clasei “debutanti” a aceleiasi cupe, dupa parcurgerea probelor de pe celebrul Transfagarasan.

Doru Mihut:A fost un prim raliu greu, am fost putin dezorientat la inceput, dar am tinut cont de sfaturile primite de la “cei mari”. Am mers precaut din cauza emotiilor si a lipsei experientei. Pe ultimele 2 probe am inceput sa ma relaxez, sa simt masina, sa ascult dictarea Ralucai, lucruri care s-au reflectat in timpii obtinuti. Rezultatul obtinut este peste asteptarile mele, dar stiu ca mai avem nevoie de multi kilometri de probe speciale si de experienta pentru a putea urca pe podiumuri. Pot spune ca am avut parte si de noroc la aceasta prima etapa. Imi pare rau pentru cei care nu au scapat asa usor de capcanele probelor si sper sa ne intalnim cu totii la startul etapelor urmatoare. Insist sa le multumesc lui Bogdan Marisca si Sebi Itu pentru ajutorul pe care mi-l ofera, dar si lui Marco Tempestini, Danny Ungur si Vlad Cosma pentru sustinere.

Raluca Magdas:Am terminat cu bine raliul si l-am terminat pe podium. Nu ma asteptam la un asemenea rezultat, scopul nostru declarat la start fiind acela de a ajunge intregi la sosire. Desi raliul a fost unul solicitant, nu doar pentru noi care eram la primul raliu, ci pentru majoritatea echipajelor care au participat. Am avut parte de emotiile de debut insa am reusit sa trec in scurt timp peste ele. Ionut la inceput a mers “la vedere” desi eu dictam fiecare viraj, insa, pe ultimele doua probe a inceput sa asculte, sa mearga mai tare si sa scada timpii. E o chestiune de acomodare, de experienta, de incredere unul in celalalt, lucruri ce se dobandesc in timp si in multi kilometri parcursi in aceeasi formula, ca echipaj. Doresc sa le multumesc tuturor celor care ne-au ajutat la aceasta prima participare.

Echipajul #417 multumeste familiilor, sponsorilor VASROM, MARIFLOR si CELMAR, partenerilor media RallyMax, On-Board.ro, VivaSport.ro si RallyZoom.ro, cat si mecanicilor si celor care i-au sustinut de pe marginea probelor speciale.

Vlad Vana – Ofiter de presa

[email protected]

www.ON-BOARD.ro

Credit foto: Rares Fetean/rallymax.ro