Seară de gală pentru sporturile cu motor la Rally Magazin Awards 2012

Luni seară, sala Rubin din cadrul Regal Ballroom a gazduit evenimentul Rally Magazin Awards 2012 powered by Skoda.

 

Lansat în 2010, la aniversarea unui deceniu de activitate a agenţiei Motor Media, proiectul Rally Magazin Awards a ajuns, iată, la ediția cu numărul trei. Inițiativă unică în România, evenimentul are drept principal obiectiv evidențierea celor mai performanți actori implicați în sportul cu motor, indiferent că vorbim de sportivi sau de organizatori, constructori, companii și persoane ale căror rezultate nu pot fi cuantificate într-un clasament strict sportiv. Distincțiile recompensează actorii din Campionatul Național de Raliuri, dar și performanțele celor care au scris o pagină importantă în Campionatul Mondial de Raliuri sau Intercontinental Rally Challenge, bucurându-se deja de recunoaștere internațională.

 

Și pentru că fiecare an a adus ceva în plus, Rally Magazin Awards 2012 powered by Skoda nu putea să facă excepție. Evenimentul a stabilit noi standarde în materie de organizare și s-a bucurat nu doar de o audiență record, ci și de prezența, alături de ceilalți invitați, a lui Juho Hanninen, câștigătorul din acest an al trofeului Rally Driver of the Year. Finlandezul a avut anul acesta încă o stagiune excelentă. Și-a atins obiectivul principal, titlul european, încă din luna septembrie, după ce s-a impus în întrecerea de la Zlin, în fieful Skoda, al cărei pilot oficial este. Mai mult, în condițiile în care 2012 a fost ultimul sezon în care IRC s-a disputat în formula consacrată, iar mașinile S2000 se pregătesc să spună adio competițiilor majore, Juho Hanninen va rămâne în istorie drept singurul pilot care a izbutit să câștige, cu un astfel de model, titlul mondial, pe cel continental și IRC.

Juho Haninen

Celălalt titlu major la categoria extern, Rally Car of the Year, a intrat în posesia  Skodei Fabia S2000. Desemnarea modelului ceh drept câștigător este justificată de performanțele excelente obținute anul acesta într-o impresionantă colecție de întreceri derulate pe toate meridianele.

 

La categoria intern, premiul rezervat celui mai bun pilot român a fost acordat pe baza voturilor fanilor exprimate pe site-ul rallymagazin.ro. Aceștia au decis că pilotul anului este Bogdan Barbu, un nume care, de altfel, i-a atras atenția și lui Francois Delecour, câștigătorul titlului național, cel care i-a fost coleg de echipă.

 

Evident, dincolo de votul fanilor, Rally Magazin Awards 2012 powered by Skoda a scos în evidență și performanța sportivă, reflectată mai întâi de ierarhiile CNRD 2012. Au intrat în posesia ”Premiului pentru Performanță” Francois Delecour, campionul național absolut și al Clasei 2, dar și învingătorii celorlalte clase și categorii, Edwin Keleti (Clasa 3), Alexandru Filip (Clasa 5 și 2WD), Adrian Drăgan (Clasa 6), Bogdan Barbu (Clasa 9 și Cupa Dacia), Daniel Ungur (Clasa 11), Rareș Tomiță (Juniori), Raul Badiu (Debutanți și Cupa Dacia Debutanți), BCR Leasing Rally Team (Echipe).

 

Au mai fost premiați Francois Delecour, cel care a fost, în termeni de performanță pură, a fost cel mai rapid pilot din CNRD 2012 câștigând 33 din cele 80 de probe ale sezonului, Raul Badiu a fost declarat Rookie of the Year, Dorin Pulpea copilotul anului iar Carmen Poenaru este Rally Lady of the Year. A fost deasemenea premiat Marco Tempestini, autorul celui mai bun rezultat extern, locul 4 in Production CUP in IRC 2012.

 

Totodată, Colina Motorsport a primit, pentru al treilea an consecutiv, premiul pentru cea mai bună echipă de asistență tehnică, Transilvania Rally a fost declarat cel mai bun raliu, în timp ce Sorin Itu a fost recompensat pentru reușita Sibiu Rally Romania în IRC. Pentru activitatea depusă în cadrul aceluiași eveniment, Berti Panaiot a fost desemnat pentru a doua oară după 2010 cel mai bun PR.

Sebastian Itu

În egală măsură, continuând tradiția inaugurată încă de la prima ediție, au fost acordate și alte premii speciale. Astfel, Radu Dumitriu a primit premiul pentru întreaga carieră, Bogdan Marișca și Sebi Itu pentru aniversarea a 15 ani de activitate în aceeași formulă de echipaj, Bogdan Militaru pentru activitatea depusă în cadrul FRAS.

 

Și dacă tot am amintit de premiile speciale, să le menționăm și pe cele de la categoria extern. Astfel, Citroen și Skoda au fost premiate pentru succesele din WRC, respectiv IRC, în timp ce Mads Ostberg a fost recompensat pentru rezultatele din sezonul 2012 al WRC.

 

În fine, Mihai Marinescu a primit un premiu special pentru performanțele sale din Formula 2.