Renault in WTCC din 2014?

Zvonurile care plaseaza diferiti constructori in WTCC incepand cu 2014 nu mai contenesc. Cum zicala “Fum fara foc nu iese” este de multe ori adevarata, este posibil ca incepand cu 2014 constructorul francez sa se implice in campionatul mondial de turisme. Dar ce face oare ca toate aceste zvonuri legate de WTCC sa apara si nu altele legate de alte campionate. Raspunsul l-am aflat in acest an la Munchen de la o persoana care stie destul de multe in ceea ce priveste lumea motorsportului si obiectivele constructorilor. Intr-un interviu acordat website-ului nostru Jens Marquardt, directorul BMW Motorsport, spunea: “Daca pui la punct o platforma in motorsport stabila cu o expunere si raspandire buna constructorii se vor implica.

 

Conform unor informatii recente Renault se afla in discutii cu cei de la RML, nimeni altii decat cei care s-au ocupat de programul celor de la Chevrolet in WTCC pentru trei ani de zile, aducand constructorului de peste ocean trei titluri consecutive. Ce este sigur este ca in 2013 RML va derula un program propriu in WTCC utilizand tot modelele Cruze. Cei de la RML au o istorie alaturi de constructorul francez colaborand in trecut pentru campionatul de turisme britanic, in dezvoltarea motorului de 1.6 litri folosit pe modelul Nissan Delta Wing din acest an din cursa de 24H de la Le Mans, dar si pentru colaborarea pentru Juke R.        

 

Zvonurile nu se opresc aici si il plaseaza pe triplul campion din WTCC, Yvan Muller, la volanul unui model Renaul incepand cu 2014, si tinand cont ca el inca se afla in cadrul echipei RML, orice este posibil.