Michelin revigoreaza Grupa B

Super, mega, extra tare, nu? Trebuie sa fim cinstiti si sa recunoastem ca am da aproape orice sa vedem in 2012 un raliu la startul caruia sa se afle legendarele masini de Grupa B. Oricat de pasionati am fi noi cu tot ce tine de raliuri, tot monstrii adevarati ne-ar ridica parul pe mana cand ar zbura efectiv de-a lungul probelor speciale.  Chiar daca imi face o placere deosebita sa urmaresc duelurile celor din Cupa Logan, recunosc ca as face un mic credit sa ajung la aceasta cursa 🙂

Printr-o initiativa demna de laudat, cei de la Michelin sprijina in 2012 organizarea unui astfel de raliu, unde altundeva decat in Marea Britanie. Sub sloganul “Interzise dar nu si uitate”, in perioada 25-26 august, pe probele speciale din zona Cheshire si North Staffordshire, intr-o zona pitoreasca si abundenta in castele, se va desfasura acest raliu la care vor lua startul aproximativ 60 de masini legendare, marea majoritate in configuratia fostei grupe B. Trebuie mentionat si faptul ca parcul de service va fi gazduit de circuitul Oulton Park 🙂 

 

Raliul este inscris in calendarul federatiei britanice de raliuri si este organizat conform cerintelor din liga secunda a acestora. Probele speciale sunt cele utilizate in anii `80 in raliul RAC. Totul va fi condimentat si cu niste demonstratii libere de pilotaj al bolizilor de Grupa B. Evenimentul este unul complex si include zone special amenajate pentru cluburile auto dar si probe speciale care nu vor fi cronometrate, astfel incat spectacolul va fi elementul dominant.

 

Membrii asociatiei Rallying with Group B si-au rezervat deja 60 de locuri pe lista de inscriere, alaturi de ei urmand sa fie prezenti si alti posesori de automobile in configuratia fostei Grupe A, WRC, sau foste masini ale echipelor de uzina din anii `70-`80.

 

Stev Dolby, Michelin Product Marketing Manager, s-a aratat deosebit de incantat de aceasta idee : ” Suntem foarte fericiti sa fim implicati intr-un eveniment la startul caruia vor fi multe masini de Grupa B. Michelin are o puternica legatura cu motorsportul, dovada fiind faptul ca suntem furnizorul principal  de pneuri in WRC, dar acest lucru se intampla si in zilele de glorie ale fostei Grupe B, cand furnizam pneuri pentru automobile iconice precum Audi Quattro sau Peugeot 205  T16. Asadar implicarea noastra in acest eveniment este una naturala si are ca scop incercarea de a readuce in prim plan atmosfera fantastica a celei mai memorabile perioade din istoria raliurilor.

 

Remember :

 

One thought on “Michelin revigoreaza Grupa B”

Comments are closed.