Prima etapa a Campionatului National Individual de Dirt-Track

Stadionul Municipal Braila a fost in weekendul care a trecut, locul de joaca al protagonistilor Campionatului National Individual de Dirt-Track din Romania. La fel ca Sibiul, Braila este recunoscut drept orasul care acorda o mare insemnatate acestui sport cu motor, acestea fiind practic ultimele bastioane din tara noastra prin intermediul carora dirt-track-ul supravietuieste  in Romania.

Sambata 12 mai, brailenii au umplut tribunele stadionului municipal pentru a asista la prima etapa din sezonul 2012 al Campionatului National Individual de Dirt-Track. Prezenta acestora a fost rasplatita de concurenti prin evolutii spectaculoase in care adrenalina a fost la ea acasa. Zgura din Braila s-a dovedit a fi neiertatoare cu concurentii, trei dintre acestia ajungand la spital si amintind parca tuturor ca motorsportul poate fi periculos.

 

Pe langa pilotii romani participanti la cele doua clase seniori si juniori, trei piloti din Bulgaria au fost prezenti la etapa de la Braila. Din pacate unul dintre participantii de la sud de Dunare, Hristo Hristov a suferit un accident destul de grav, insa se afla in stare stabila la spital cu ruptura de bazin, declarand in urma cu doua ore ca se simte bine. Acesta nu va mai putea alerga in acest sezon. Intr-o nota mai optimista locul 1 a fost ocupat de conationalul nostru Toma Alexandru, insa bulgarii au aratat o forma excelenta Chavdar Cerven ocupand cel de-al doilea loc pe podium, iar Milen Manev a terminat pe pozitia a treia la egalitate cu romanul Marian Cojocaru. La categoria juniorilor podiumul a fost ocupat in ordine de Gabriel Comanescu, Ionut Valeanu si Mehedintu Mihai Florin.

Cu toate acestea pilotii nu s-au bucurat in totalitate de succesele obtinute, spectatorii plecand nerabdatori dupa ultima mansa de concurs de la stadion. Acesta este un aspect care deosebeste spectatorii romani de cei din afara tarii si cred ca cel mai elocvent exemplu este cel de la Le Mans, unde spectatorii invadeaza circuitul la finalul cursei pentru a aplauda premiantii. Este cel mai frumos mod de a multumi pilotilor pentru prestatiile lor, si asa cum am vazut si in cursa de sambata, prestatii prin care de multe ori concurentii isi pun viata in pericol, acestia dand totul pe pista de concurs. Insa cu siguranta la urmatoarea etapa pe stadionul de la Braila, spectatorii isi vor lua revansa.

 

Urmatoarea etapa a campionatului bilateral romano-bulgar va avea loc in acest weekend, 19-20 mai, in orasul Targoviste din Bulgaria. 

 

Mai multe detalii si pe Motospeed.ro , partenerul fara de care acest articol nu ar fi fost posibil.

 

Credit foto: Nicusor Lazarica

 

 [nggallery id=288]