Rezultatele conteaza

Pentru ca tot se apropie aceasta etapa … mai tineti minte cine a castigat Raliul Argentinei in 2002 ? Desigur, Carlos Sainz! Asta veti gasi in orice anuar al WRC, povestea celei de-a doua din cele trei victorii in etapa Sud Americana a spaniolului. Doar fanii isi vor aduce aminte ca, pe probele speciale, victoria i-a revenit lui Marcus Gronholm. Asta pana sa fie exclus. Apoi, Richard Burns s-a aflat si el pentru scurt timp in ipostaza de a castiga prima etapa pentru Peugeot. Si el a fost exclus, lasandu-i lui Sainz victoria.
 
 
S-a dovedit de nenumarate ori ca rezultatele conteaza, fiind cele care raman in istorie. Detaliile sunt uitate mult mai repede. Peste 10 ani, victoria lui Mads Ostberg va fi acolo, in statisticile care conteaza. Nimeni nu poate sa i-o ia, pentru ca a castigat-o pe drept. Ostberg este unul dintre baietii buni, ca sa zic asa. Pacat ca nu a avut ocazia sa asculte imnul national al Norvegiei pe podium ( a trecut ceva timp de la ultima sa intonare in WRC ), sau ca nu a fost in centrul mesei la conferinta de presa. Dar acestea sunt detalii. Aruncati o privire peste clasament si-l veti regasi pe prima pozitie.
 
 
Imi este simpatic si Mikko Hirvonen, cel care a crezut pentru scurta vreme ca a castigat prima etapa pentru noua sa echipa. Oficialii nu au fost de acord cu asta, si l-au exclus, pentru o problema cu ambreiajul DS3-ului si o alta presupusa problema la turbina, care urmeaza sa fie analizata mai atent in laborator. Victoria sa a fost pur si simplu stearsa cu buretele.
 
 
Si totusi, un alt lucru este extraordinar. Sebastien Loeb a dovedit ca este om, a gresit si a iesit in decor, dar inca se mai afla pe primul loc al clasamentului. Asta e ca si cum titlul parca nu vrea sa plece in alta parte. Sau vrea?