Toyota GT 86 si-a facut debutul in raliuri

versiunea pentru Cursa de la Nurburgring

 

Dupa ce zvonurile, conform carora cei de la Toyota isi propun ca intr-un termen mediu sa revina in Campionatul Mondial de Raliuri, s-au intensificat din nou, iata ca japonezii ne tachineaza cu un scurt filmulet care ne prezinta transformarea modelului GT86 intr-o masina de raliuri. Toyota GT 86 va putea fi urmarita in cursa de 24 de ore de la Nurburgring, cursele de anduranta fiind obiectivul celor de la Toyota cu acest model. In “Iadul Verde” vor lua startul doua echipaje Toyota, pentru a caror pregatire sunt responsabili cei de la Gazoo Racing. La bordul celor doi bolizi se vor afla Masahiko Kageyama, Hisami Sato, Yoshinobu Katsumata, Hiroaki Ishiura, Kazuya Oshima, Takuto Iguchi si Minoru Takaki.

 

Modelul dezvoltat pentru raliuri, beneficiaza de suspensie Bilstein-Eibach, frane Brembo, scaune Recaro si un motor Subaru de 2.0l care dezvolta 200 cp. Masina a putut fi vazuta la treaba in etapa de raliu din Japonia Tour de Kyushu Rally Race.

 

In Germania continua dezvoltarea motorului de 1.6l turbo ca baza de plecare pentru omologarea la clasa S2000 si probabil WRC si intr-o prima instanta va fi pus pe modelul Yaris, insa se pare ca nu acesta va fi modelul cu care Toyota va reveni in WRC, modelul fiind prea mic pentru a se putea incadra la clasele mentionate.