Debutul modelului Toyota TS030 Hybrid in cursele de anduranta a fost amanat

Saptamana trecuta cei de la Toyota au testat pe circuitul Paul Ricard modelul TS030 Hybrid cu care vor participa in acest an la cursa de 24H de la Le Mans. Cei de la Toyota testau in conditii de ploaie puternica pentru a vedea comportamentul modelului pe pista umeda, moment in care Nicolas Lapierre a pierdut controlul masinii. Avariile la sasiu au fost prea mari pentru ca cei de la Toyota sa mai poata lua startul la cursa de anduranta de 6 ore de la Spa-Francorshamps care va avea loc in perioada 4-5 mai si va conta in WEC.

Pascal Vasselon, directorul tehnic al celor de la Toyota Racing a explicat ce s-a intamplat si cum va fi afectat programul acestora.

 

Pascal va fi afectata pregatirea pentru cursa de 24H de la Le Mans datorita acestui incident? 

 

PV: Deocamdata progresul este blocat. Era singurul sasiu disponibil si nu vom primi altul decat la sfarsitul lunii aprilie, care nu ne va permite sa construim o noua masina pentru cursa de la Spa. Este o stire foarte trista pentru Toyota deoarece intentionam sa invitam fani si angajati alaturi de familiile acestora, pentru a celebra debutul modelului TS 030 Hybrid.  

 

Ati identificat problema avuta de Nicolas Lapierre?

 

PV: Da, cauza incidentului a fost identificata imediat. Testam pe ploaie si din nefericire apa a patruns in unitatea electronica, fapt care a cauzat incidentul. Trebuie sa lucram la etanseizarea partilor electronice, dar nu este un lucru de nesurmontat.

 

Este afectata perioada de pregatire?

 

PV: Am pierdut toata luna aprilie si singura cursa in care ne puteam pregati pentru Le Mans. Aveam doua sesiuni de teste programate in luna aprilie. Vom programa doua sau trei sesiuni de teste in mai, dar nu vom putea inlocui absenta din cursa de la Spa. Vom face tot posibilul sa fim pregatiti.

 

3 iunie va fi ziua in care va putea fi admirat de catre spectatori modelul TS030 Hybrid, inainte de cursa de 24H de la Le Mans din perioada 16-17 iunie.

 

sursa: lemans.org