Vine iarna – bine-mi pare

Sezonul competitional s-a incheiat, sa inceapa carcotelile! Acesta este sportul preferat al romanilor iarna, carcoteala. Nici nu s-a asternut bine praful in groapa de la Sibiu si primele discutii au si inceput.

 

Intr-o incercare catre o stare de normalitate, Comisia Nationala de Raliuri s-a reunit in acest weekend la Brasov, alcatuirea cat mai rapida a calendarului competitional pentru 2012 fiind principala preocupare, urmand ca si cea de  Viteza in Coasta sa se intruneasca maine la Bucuresti iar propunerile celor doua comisii sa fie analizate in sedinta Consiliului Federal din 24 noiembrie.

 

Mica telenovela dintre organizatorul Raliului Clujului si FRAS continua saptamana aceasta cu un nou episod. Ar fi bine sa revedeti primele parti ale serialului, publicate deja de ceva vreme. Episodul final probabil va fi difuzat dupa aprobarea calendarului pentru 2012, pentru Raliul Clujului existand patru propuneri, cele mai multe pentru un raliu. Weekendul acesta am primit din partea  Clubului Sportiv Savu Racing o noua instiintare adresata FRAS , semnat de presedintele acestuia dl. Horatiu Savu. Adresa clubului clujean face referire la Legea 51/2004 privind organizarea si functionarea Comisiei Nationale de Disciplina Sportiva.

 

foto Thomas Campean - thomascampean.blogspot.com

 

Acest nou episod are ca “sursa de inspiratie” adresa FRAS catre acelasi club in care i s-a comunicat ca ” În conformitate cu art. 32 pct. (1) litera (e) din Statutul FRAS Hotărârile Comisiei de Apel sunt definitive, irevocabile şi executorii, deci membrii Consiliului Federal nu pot dispune suspendarea hotărârii Comisiei de Apel a FRAS.” Probabil ca disputa se va transa in cele din urma in instanta…

 

..instanta Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti avand de solutionat si dosarul 35845/299/2011, avand in rolul de reclamant CS Hatters Motorsport ( organizatorul Raliului Argesului anulat in 2011) si FRAS in calitate de parat. Probabil aceasta actiune civila are ca scop obtinerea unor daune pentru anularea Raliului Argesului, raliu care este si el candidat pentru sezonul 2012 al CNRD. Si aici se pare ca vom avea parte de o mica telenovela, intrucat art 31.6 din statutul FRAS in vigoare prevede ca :  “Recurgerea la jurisdictia instantelor de drept comun este interzisa, sub sanctiunea revocarii partii recurente din functie, retragerii calitatii pe care a detinut-o in automobilismul sportiv, respectiv a retragerii calitatii de membru al fras, dupa caz.”

 

Pentru a incheia intr-o nota optimista, pe unul dintre forumurile fanilor de motorsport din afara tarii a fost publicat un posibil calendar al IRC pentru 2012, iar Raliul Sibiului figureaza ca etapa in acest campionat in perioada 21-22 iulie!!! Momentan pe siteul oficial IRC acest calendar nu a fost confirmat, dar lucrurile par sa se indrepte intr-o directie extraordinara pentru Romania. Chiar daca ne bucuram putin cam devreme, felicitari C.S. Scorpion Racing, Sorin Itu, Berti Panaiot & co. 🙂