Banii nu aduc fericirea, dar masinile de top Da !

Pilotul roman Giui Anghelescu Stefan Junior, denumit in continuare GAS Jr si-a pregatit trei Mitsubishi Lancer Evo 9 de miliarde de cai fiecare pentru sezonul 2011. Asta pe langa zecile de masini de strada pe care le are in garaj pentru uzul zilnic. GAS Jr se pregateste intens tinand regim si se antreneaza in strainatate cu modele Porsche la o scoala de pilotaj sportiv. Lui nu ii este frica de viteza si isi doreste sa-si continue ascensiunea in CNVC Dunlop 2011. Dupa care vrea sa ajunga in Formula1, Le Mans, Pikes Peak.

In 2010 l-a tarat dupa el pe George Grigorescu la aproape toate etapele de coasta ca sa ii explice trase, abordari, sa faca impreuna antrenamente. Grigorescu, acest Cornel Dinu al motorsportului romanesc, ii dadea sperante Juniorului cum ca are talent dar sa nu se grabeasca. “Nu poti sari peste etape” i-a spus lui GAS Jr la Ranca, acolo unde elevul lui tintea la o lupta cu Sanu si Ghisoi intr-un entusiazm putin exagerat. A reusit doar sa boteze o curba cu numele “virajul Giui”. Ghici ce a facut in acel viraj tanarul nostru protagonist?

Bun. E momentul ca fiecare dintre noi sa il catalogam si sa-l uram pe GAS Jr! Are bani cati nu poate duce, se si foloseste de ei pentru a face motorsport si vrea sa concureze acolo unde noi nu putem nici sa ne cumparam un bilet. Asadar, n-avem alta alternativa! Juniorul habar nu are pe ce lume traieste, o sa-i dea la Evo de-o sa-l juleasca iar daca nu o sa faca asta, toate rezultatele lui se vor datora banilor si nu talentului. Tara asta e de cacao, numai astia reusesc etc etc!

Dar hai sa ne uitam mai atent! Daca tot e pasionat de motorsport, ce altceva ar trebui sa faca cineva in locul lui GAS Jr? Sa-si tuneze si mai tare masinile de strada? Si doar pentru ca nu a excelat din primul an ar trebui sa se retraga? Nu. El isi urmareste scopurile indraznete cu meticulozitate si pana la proba contrarie ramane un om perseverent. A castigat la mustata locul trei la grupa A3 pentru ca nu si-a cumparat o bomba cu care sa distruga concurenta. Desi, am vazut ca si-ar fi permis. Da, stiu, cu Meganul lui se putea merge cu cel putin patru secunde mai bine, bla bla bla.

Pentru noi, ceilalti, lumea motorsporului se imparte in trei categorii. Cei care au rezultate pentru ca sunt talentati dar de obicei nu prea au bani, cei care au rezultate pentru ca au bani dar sunt vai de capul lor si cei care nu au rezultate. Juniorul nostru se zbate intre ultimele doua categorii in viziunea multora care tare si-ar dori ca scurta lui cariera sa se opreaza repede si sa lase locul altuia care merge precum Emmet James. Si daca nu e chiar asa? Daca in cativa ani, toate testele, perseverentele, statul pe langa piloti cu experienta isi vor spune cuvantul?

Pana sa se intample asta, GAS Jr isi vede de treaba lui si face bine ce face. Abordeaza lucrurile cu profesionalism. Sau cel putin aparent, cu manager, cu antrenamente, cu comunicate profesioniste, cu material tehnic de top. Eu unul, ii dau o nota buna pentru ce face in motorsport, el poate sa ma contrazica anul asta si sa va dea voua dreptate. Dar nu pot sa va iau apararea ci doar sa ma alatur intr-o invidie omeneasca.

Deci Juniorule, banii ti-au adus masini de top dar si presiune pe masura! Suntem cu ochii pe tine !

13 thoughts on “Banii nu aduc fericirea, dar masinile de top Da !”

  1. Nu stiu bai nene ce sa zic , omu asta e miliardar in curaj , nu va recomand sa mergeti cu el in masina ca dupaia no sa mai folositi decat metrou si trenu pentru diverse deplasari , la anu se aude ca isi cumpara un Lamborghini ceva pentru VNC sa se dea cu baietii cu seaturile TeDeI !!! Good LUCK !

  2. Mult succes sezonul asta ! Sper sa ajung sa te sustin cel putin in una din etape ! BAFTA !

  3. Mult succes Stefan Jr !!!! Vreau sa te vedem in UK sus pe podium cu steagul Romaniei !!!!!

  4. Joe bafta in continuare in ce fel de cursa vei alerga fie ea in CNVC sau Formula 1

  5. Foarte proasta abordarea si pozitionarea. Cine a facut acest material in aceasta forma, i-a facut un rau acestui tanar (viitor) pilot. Ganduri bune!

    1. In ce consta raul facut ca eu nu l-am sesizat.Ba ,dimpotriva?? Si daca se poate explica-ne despre ce pozitionare vorbesti? Oi fi eu mai prostut si nu vad ceea ce vad altii? Ne trezim comentand dar ne ;lipsesc arrgumentele. Totusi , La multi ani ,Simona Chitac ca e ziua voastra

  6. evident ca abordarea autorului articolului este proasta. si mai vorbim de un coleg de competitii si coleg de podium cu giui. unii pur si simplu nu-si cunosc limitele bunului simt si inteleg si practica nepotrivit libertate de exprimare. insa cred ca autorul articolului si-a facut rau si lui insusi prin aceasta maniera superficiala de a trata seriozitatea cu care giui se pare ca se ocupa de cariera lui

    1. Cred ca Adrian nu a citit cu atentie articolul!Adica l-a citit "superficial" ,exact de ce il acuza pe autor! Si nu vad , chiar nu vad , in ce e lezat Giui! Ce-i cu "limitele bunului simt" cu" libertatea de exprimare" de care ,inteleg dupa spusele lui Adrian ,ca s-a abuzat???? Daca tacea…. Giui ,baiete , succes !

  7. Va recomand sa recititi ATENT articolul. In ideea ca nu e prima dvs lectura o sa pricepeti ce a vrut autorul sa spuna , printre randuri.

    1. Autorul sa ne scuteasca de fumurile astea jurnalistice ca n-are nici o legatura cu scrisu'. Aerele astea cu spus chestii printre randuri sunt in primul rand pentru cei care habar n-au sa spuna exact ceea ce vor.Nu cred ca Mitrasca a ajuns la nivelul la care sa fie subtil si filozof si sa spuna ceva printre randuri, iar restul sa fie atat de idioti incat sa stea sa-i descifreze balivernele. Sii din pacate pentru Mitrasca Giui n-a luat la mustata locul al treilea. Se stia cu vreo doua etape inainte de finalul campionatului ca e pe 3. Macar sa fie sincer, ca Giui i-a suflat in ceafa tot sezonul, si daca avea o masina mai buna cred ca altfel statea podiumul

      1. Ce misto este sa ne ascundem in spatele tastaturii si sa aruncam cu noroi, dar deh, asa e cand nu trebuie sa fii inregistrat cu copia de pe CI ca la altii pe forumuri. Sunt riscuri pe care ni le asumam, dar deasemeni ne rezervam si dreptul de a selecta comentariile si poate ar fi bine sa incepem sa facem asta, mai ales in cazul unor comentarii ca al tau, care nu aduc niciun argument coerent impotriva opiniei autorului acestui material!!! Sau poate ne-am inselat cand am crezut ca avem niste cititori cu un IQ mai ridicat decat media….

Comments are closed.