La anul ce o sa faci mai bine?

Cand am ajuns de la Sinaia inapoi la Bucuresti am rasuflat usurat. Mi-am zis ca am o luna de zile in care am timp sa le rezolv pe toate. Si sunetele suspecte de la masina de curse, si aparitiile in presa, tot. Dar nu a fost asa. Nu am rezolvat nimic. Pentru ca m-am blocat.

 

 

Si cu cat trecea timpul cu atat imi venea mai greu sa ma mobilizez. Era senzatia aceea de deja-vu mai putin placuta cand esti din nou intr-o situatie nasoala. Si nu poti sa spui ca ai avut ghinion. Ai mers ca teleghidat catre ea si acum esti incoltit, fara vlaga, intr-o stare de paralizie.

 

 

Am ajuns pe ultima suta de metri. Etapele de la Baia Mare vin peste mine si sunt, asa cum eram si in 2009 si 2010, in plop si plopul in aer. Nu ma pot plange ca nu mi-a mers bine pana acum in 2011 la curse, dar  cutitul a ajuns la os.

 

 

Lasa, ca stim noi cum esti tu vesnic nemultumit. Si la sfarsit bati tot la diesel si A3 si te mai urci si la 2 Roti Motrice pe podium. Mai taci ca ne plictisesti!” Aha, da. Cam asa as zice si eu. Dar acum simt ca o sa fac un efort enorm ca sa ajung la Baia Mare si ratiunea imi spune ca am depasit niste limite pe care am jurat sa nu le trec. Imi amintesc insa ce m-a intrebat Bogdan Militaru, brand managerul SEAT Romania, la sfarsitul lui 2010. El a spus “ Bravo Mitraskonen. La anul ce o sa faci mai bine de atat?”. Si ma gandesc cum am o sansa sa ii spun la sfarsiul lui 2011 “ Uite Bogdan, am putut mai bine. Ai fi pariat ca o sa fiu in stare?”

 

 

Dar vin din urma baietii cu masini tari. Sau cu mana de aur cum este Dode si incet incet imi sufla in ceafa si pun o presiune mare pe mine. Si RUXI a mea nu este ingrijita cum as vrea.

 

 

Interesant este ca eu nu astept niciodata sa concurez. Ci sa se termine concursul. Atunci ma relaxez. Acum deja imi tin respiratia. Si e doar marti. Sambata seara sper sa iau prima gura de oxigen. Iar duminica sper sa pot sa-mi dau drumul la plamani. Pentru ca e momentul sa iau decizii importante.  Ori o sa rapun eu stresul, ori o sa ma rapuna el pe mine.  Culmea e ca singurul vinovat sunt eu.  Dar totusi, prefer sa incerc sa termin trei sezoane complete fara abandon si inca un podium la final de an la 2 Roti Motrice si sa esuez decat sa spun “Am decis sa nu mai fortez, nu merita sa ma distrug!”

3 thoughts on “La anul ce o sa faci mai bine?”

  1. Prea mult zbucium.Relaxeaza-te,draga! Dar imi place cum descrii starile sufletesti .Parca le vezi 'din-afara".Astept articolul de dupa Baia Mare. Hai Ardealul !!! Esti ardelean , nu??

  2. Articolul de dupa Baia Mare va incepe asa " Azi e prima zi dinaintea etapelor de la Ranca si Rasnov. Ceea ce inseamna ca sunt periculos de aproape de sfarsitul sezonului. El poate sa fie unul foarte bun sau unul extraordinar."

Comments are closed.