Oligarhul

In seara primei etape de la Rasnov de anul trecut, ma duceam prin Brasov cu Clio-ul RS de strada luat de la Costi. Mergeam sa-mi dea Sorin Ghisoi niste placute de frana pentru Ibiza mea de curse. Cand m-am intalnit cu Sebi Stanciu care era smecher cu Mitsubu lui Evo galben imi spune “Eee, esti oligarh?!”. Se referea la aroganta mea de a fi un hot hatch.

 

Mi-a ramas expresia asta intiparita in minte. “Esti oligarh” a devenit oricine care face sau are ceva care in mod normal nu-si permite. A prins expresia ca de altfel orice perla pe care Sebi o scoate cam la trei secunde.

 

Trebuie sa recunosc ca parcursul meu in viata a fost o alternanta complet haotica de “oligarhie”, melancolie si incrancenare. Momentele de o aproape falsa opulenta se terminau in zile crunte de asteptare la marginea subzistentei. Chiar daca cele din urma au fost rare, totusi ele isi pun amprenta si te fac nenatural in momentul in care sari gardul in curtea cu iarba verde taiata la milimetru.  Te fac un intrus care se uita tot timpul dupa umar.

 

Exista o realitate. Daca pretinzi destul de mult timp si cu convingere ca esti cineva pana la urma lumea te va crede. Asa am ajuns eu sa fiu pilot si sa-mi spuna un prieten din presa ca am ajuns un mic brand. Exagerarea lui a fost menita sa ma maguleasca si e normal ca si-a atins scopul. Asa cum si elaborata mea sarlatanie de a ma considera pilot a dat roade.

Am ajuns sa fiu principalul pilot intr-o echipa care a facut teste pe un traseu inchis. Ati inteles bine sper! Teste, am spus. Acea activitate pe care si-o permite Loeb, Latvala, Porcisteanu si … un anume Adrian Grigore, dupa cum spun comunicatele lui de presa. Asadar am fost doua zile pe acelasi traseu pe care Colina si-a dus cu cateva saptamani campionii la teste. Cum ar fi zis Sebi, acum sunt oligarh. Am echipa, am un sponsor mare, am spate, “ce-mi mai place opulenta”… nu-i asa?

 

In ritmul asta nu m-ar mira ca peste cativa ani sa pot avea si o masina cu care sa ma bat sus de tot si lumea sa ma recunoasca in vacanta pe carari de munte.” Asta e ala cu dieselul” vor zice niste pasionati cu care m-as intalni pe partia de ski. Si as fi invidiat. Dar stresul si-ar fi spus de mult cuvantul.

 

Oare ce s-ar intampla daca m-as opri acum?! Sa recunosc ca de fapt nu am vrut niciodata sa ajung atat de departe ci doar sa am un job, un partener de viata cu care sa ma  iubesc, un SEAT Toledo din 2002 TDI luat in leasing si sanatate sa pot sa alerg oricand imi vine.  Cine nu ar schimba orice “oligarhie” cu aceste ultime isi merita stresul de a fi mereu in preajma prapastiei, de a pierde tot si de a cadea in derizoriu”

12 thoughts on “Oligarhul”

  1. pe de-o parte te invidiez! fericiti cei care se multumesc cu un diesel!
    pe de alta insa…….iti doresc sa revii cat poti de repede la O partenerA cu care sa te iubesti. Stiu ca atunci cand doi tineri se iubesc sexul nu conteaza ,dar pe de alta parte, una din maximele trairi la curse este cand strangi din cur pe cate un viraj.Nu as vrea sa-ti refuzi senzatia asta……din prea mult sentiment :):):):):):):):)

    1. din fericire exista o partenera cu care ne iubim. Senzatiile de strangere de cur, sexul, sentimentele sunt lucruri pe care nu vreau mi le refuz. Niciunul din ele.

      mersi de comentariu… foarte tare!

  2. frumos scris. sper sa fi Oligarh si la anul si echipa ta sa-ti rasplateasca munca printr-un nou contract si un diesel cu turbina si mai mare.

  3. foarte bun articolul …ca de alfel o mare parte din articolele tale …am ras copios pe la mijloc :))) …nu esti normal !

    Legat de ultimile vesti, FELICITARI si multa bafta !

    Fostul meu coleg de banca Dobranici, sper sa fie ascultator si impreuna sa reusiti rezultate bune !

    lasa sex-ul !!!

  4. Am o poza cu un "anume" Adrian Grigore si Loeb (idolul lui un "anume" Adrian Grigore) o pui la fumuri daca ti-o trimit?????????? 🙂
    PS : cred ca ia crescut inima si nu numai…de asocierea facuta… 🙂

  5. Scuze!!!!!!!!!!!!!!!! Am uitat ! Am una si cu un "anume Adrian Grigore" si Severine (doamna Leob) da asta nu o dau moka…astept oferte!!!!!!!! 🙂

    1. acest Adrian Grigore este un pilot pe care nu l-am cunoscut inca. mi-ar placea sa stau cu el de vorba. poate iese un fum despre un om care precis are multe de spus. o poza cu AG si Severine ar fi ideala pt acel articol. cu credit foto mare si clar.

  6. Dar tu cine esti, Andrei Mitrasca? Ca nici eu nu am auzit de tine, ca tu nici comunicate nu dai…mai bine iti vezi de treaba ta si nu mai comentezi despre persoane pe care nu le cunosti. Uite, un anume James zice ca esti homosexual. E bine?

  7. draga James, e dreptul tau sa zici ca sunt homosexual. treaba mea este sa vorbesc aici, pe blogul pe care Motorsportnews m-a incurajat sa-l tin, despre multe lucruri, inclusiv despre persoane pe care nu le cunosc. Deosebirea intre tine si mine este una singura, tu iti spui parerea din anonimat eu sub semnatura.

  8. Articolul este pref si este scris de un novice in cele doua, jurnalism si sportul la care face referire.

Comments are closed.