Campionatul National de Accelerare Auto & Moto 2012

Incepand cu acest an in colaborare cu cei de la DragRacing Events va vom aduce la cunostinta noutati, rezultate si alte informatii despre cursele legale de accelerare pe 402.3 metri.

 

Concursurile de accelerare sau asa cum sunt cunoscute de majoritatea, “Liniutele”, au o „istorie” de mai mult de 10 ani in Romania, la inceput fiind organizate pe strada si in forme variate. Incepand din 2009 DragRacing Events organizeaza concursuri legale cu respectarea conditiilor stricte de nivel international, iar campionatul de accelerare se afla in acest an la cea de-a doua editie. Daca in 2011 aproximativ 400 de participanti s-au duelat la cele doua categorii, Pro si Street, in aplauzele a peste 25.000 de spectatori, in 2012 organizatorii isi propun sa ridice stacheta. Atragerea intr-un mediu legal a unui numar mai mare de participanti si atragerea unui numar mai mare de spectatori.

 

Pe langa cursele de accelerare auto de la cele doua categorii PRO si Street impartite in 13 grupe de putere, incepand cu acest an, pasionatii de 2 roti se vor putea intrece si ei in cadrul campionatului de accelerare Moto acestia fiind impartiti in patru categorii de putere.

 

In afara de competitia propriu-zisa, in cadrul evenimentelor au loc demonstratii de cascadorii pe 2 roti si drift show-uri, iar spectatorii pot incerca senzatiile pe care le traiesc pilotii de drift in cadrul sesiunilor de taxi drift.

 

Programul competitional pentru anul 2012 este urmatorul:

 

21/22 aprilie – Tulcea

19/20 mai – Arad – Drag & Jap fest

17 iun – Tulcea

15 iul – Oradea – Drag & Tuning Show

15/16 sep – Tulcea – Beast of East (etapa nationala + internationala)

13 oct – Arad

 

Mai multe detalii despre campionat puteti afla si pe site-ul oficial al competitiei www.dragracing.ro

 

Regulament cadru al competitiei 

 

Credit Foto & Video: Catalin Oprea & Radu Moise